Rychlé nočky z kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké…
Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví (nastrouhanou nahrubo) na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku a promícháme, podlijeme…
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý…
Dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vody přidáme polentu smíchanou se solí, česnekem, koriandrem a kurkumou.Vaříme zhruba 2 minuty - polenta začne houstnout a odlepovat…
Cibuli oloupeme, nasekáme a na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět. Očistěnou dýni nakrájíme na malé kostky a přidáme k cibuli. Orestujeme a zalijeme horkou…
Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Nastrouhaný sýr promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno…
V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce kokosového oleje (ztuhlá horní vrstva v plechovce s kokosovým mlékem) a minutku na něm orestujeme porek nakrájený na půl měsíčky. Poté…
Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr…
I když zrovna nemáme čerstvou zeleninu, můžeme připravit výbornou zeleninovou polévku. Ve vodě zahuštěné jíškou povaříme mraženou zeleninovou směs, dochutíme a na závěr…
Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku.…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Čočku propláchneme a dáme vařit s vývarem, kmínem, kurkumou a solí. Po asi pěti minutách přidáme párky nakrájené na kolečka. Vaříme dalších 10-15 minut do změknutí …
Na oleji jsem si osmahla na drobno nakrájenou cibulku a restovala, dokud nezesklovatěla. Poté jsem k ní přidala kari, kurkumu, kmín a koriandr, promíchala, nechala…
Na pánvi ohřejeme lžíci oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přisypeme žampiony na…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme lžící oleje a šťávou z půlky citronu a necháme nejlépe přes noc…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme…
Maso si nakrajame na mensie kusky, osolime a pridame kurkumu, cierne korenie a mletu papriku, dobre premiesame. Zohrejeme olej a kuracie kusky na nom opecieme, kym sa…
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Jak jednoduše připravíme voňavou polévku z pečené zeleniny? Chuti pomůže vývar i správné koření, pak je polévka výborná
Zázrak jménem jackfruit: Plody exotického chlebovníku snadno upravíte jako maso. Poradíme, jak na to!