Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kůže vepřová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie644 kJ /
154 kcal
Bílkoviny16,00 g
– z toho živočišné bílkoviny16,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
– nasycené2,50 g
– nenasycené7,00 g
–– mononenasycené3,00 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 30,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jitrnice

Jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už…

pavelk

75 min

Tlačenka ve sklenici

Tlačenka ve sklenici

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením…

Lahůdková moravská tlačenka

Lahůdková moravská tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…

Colombo65

240 min

Domácí jednoduchý sulc

Domácí jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…

Vepřové ve vlastní šťávě

Vepřové ve vlastní šťávě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na…

pavelk

180 min

Kadlíkova masová konzerva Videorecept

Kadlíkova masová konzerva

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů…

Kadlik

240 min

Moravské křupavé chipsy

Moravské křupavé chipsy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mnozí z nás milují opečenou křupavou kůžičku na mase. A proč si tedy tuto pochoutku nedopřát ve větším množství? Pokud vydržíte a nebudete nedočkavě otevírat troubu,…

Colombo65

60 min

Guláš z plece a vepřových kůží

Guláš z plece a vepřových kůží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…

Chlebajez

135 min

Dvojí lančmít

Dvojí lančmít

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kůži a kosti z bůčku a případný ořez dáme vařit do papiňáku asi na půl hodiny. Dala jsem do hrnce sůl, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře, dva bobkové…

Maso ve vlastní šťávě

Maso ve vlastní šťávě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do zavařovací sklenice vložíme kousek vepřové kůže, naplníme masem do 3/4 a nahoru můžeme dát opět kousek kůže (ke králičímu vložíme kousek bůčku nebo alespoň kůži s…

cvrnda

120 min

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Voňavá dvoubarevná tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sviží suroviny důkladně očistíme ostrým nožem, uzené pod tekoucí teplou vodou kartáčkem, vložíme do vroucí vody, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 1,5…

Rybí tlačenka

Rybí tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže. …

Vodovka z vepřových kůží

Vodovka z vepřových kůží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do 1/2l vody namočíme asi na 20minut sušené houby a přidáme 2lžičky soli. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky! Po 20minutách přivedeme vodu s houbami k…

wendikf

60 min

Sulc s karbanátky

Sulc s karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřové kůže vaříme s kořením nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 minut. Z mletémo masa si vytvoříme karbanátky, které na oleji usmažíme. Vývar z kůží i karbanátky necháme…

1 2