Sýrové pečivo (kváskové)
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout. Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle,…
Do vetsi misky si dame obe mouky, sul, kmin a poradne promichame, aby se to spojilo. Doprostred si udelame maly dulek, kam potom vlijeme hotovy kvasek a kolem dokola si…
Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a kvásek (vlažné mléko + droždí +cukr). Kvásek si připravíme předem, jelikož čekáme cca 10 minut,…
Nejprve oloupeme a očistíme zeleninu. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme k sádlu a restujeme, až je lehce nahnědlá. Vložíme maso…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.Poté propracujeme, uděláme bochník a…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Retro okénko: Perníčky ruměnky s voňavou polevou obsahují máslo a rum, jsou krásně měkké a nadýchané, na přípravu snadné
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání