Pizza T. B.
Recept ještě nebyl hodnocenDo robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience "Na těsto". Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do robota s noži (ne mixér) dáme všechny ingredience "Na těsto". Zapneme a pozvolna zvýšíme otáčky na maximum, během chvíle se udělá z těsta koule. Tu pak na vále dobře…
Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu…
Smíchat mouku, vejce, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Osvědčila se vidlička na vejce.V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.Smíchat…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme…
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme jej a dáme mu 20 minut na vypocení. Pak ho otřeme ubrouskem nebo opláchneme pod proudem vody. Současně s lilkem si…
Houby namočíme do teplé vody, aby změkly. Na suchý plech nasypeme hrubou mouku a položíme na něj těsto vyválené do tvaru kruhu. Potřeme těsto olejem, protlakem,…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Mezi tradiční zvyky patří, že se svatební koláčky pečou do výslužky. Malými koláčky se naplní papírový košíček a podle počtu svobodných v rodině se dává počet rohových…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, promícháme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice a zalijeme je trochou teplého mléka (mléko dáme…
První si uděláme omládek: Ve vodě rozmícháme med a cukr, přidáme rozdrobené kvasnice a mouku, promícháme. necháme na teplém místě vzejít tak cca 20-30 minut. V jiné…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Těsto: 1)Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. 2) Do mísy či na vál nasypeme…
Tento nadýchaný a šťavnatý mazanec je obohacený o nastrouhanou cuketu, která mu dodává jemnost a vláčnost. Kombinace cukety, mandlí, rozinek a voňavého koření vytváří…
Suroviny na kynuté těsto zpracujeme klasickým způsobem, jak je kdo zvyklý, já udělám kvásek z mléka, cukru, kvasnic, pak přidám ostatní suroviny, zadělám v hladké těsto…
Lívance jistě zpříjemní každé nové ráno. Zvlášť, když je připravíme na společnou rodinnou snídani. Tyto smažené nadýchané lívanečky připravíme z kynutého těsta a při…
Všechny suroviny na cuketový věnec by měly mít stejnou pokojovou teplotu, protože v opačném případě bude těsto špatně kynout. Tři čtvrtiny cukety nastrouháme na…
Máte rádi koblihy, ale vyhýbáte se smaženým moučníkům? Zkuste si koblížky upéct v troubě na plechu nebo třeba ve formičkách na muffiny. Tyto koblihy jsou nejlepší…
Ochutnejte Jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Univerzální těsto na Vánočku nebo Velikonoční mazanec. Dobré kynuté těsto s troškou rumu, ořechů, mandlí a rozinek. Můžeme z něj péct nejen na svátky, ale také o víkendu…
Jemný máslový mazanec můžete připravit podle našeho receptu. Omládek mu dodá kyprosti a vláčnosti. Kynutý a dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce…