Kedlubnová polévka se sýrovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenPo zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Krémová květáková polévka se smetanou a špetkou muškátové oříšku je v receptu doplněna skvělou křupavou drobenkou pangrattato. Chlebová drobenka s česnekem, chilli a…
Brambory si oloupeme a na hrubých nudličkách nastrouháme. Na třech lžících oleje smažíme spolu s nakrájenou cibulí asi 5 minut. přesypeme do nějaké nádoby. Na zbylém…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme ji a vaříme. Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený…
Orestujeme cibuli přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí hub. Necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku, potom přidáme sůl, pepř, koření a citron. Já dávám…
Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlkolečka, cibuli nakrájíme najemno a šunku na čtverečky. To vše v hrnci chvilku osmažíme na másle. Poté přidáme vývar a vaříme asi tak…
Na masle orestujeme nastrúhanú mrkvu, pridáme hrášok, chvíľu ešte restujeme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme. Uvedieme do varu, vhodíme "strouhání", varíme do…
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme na cedníku okapat…
Houby očistíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci másla doměkka. V hrnečku rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a necháme cca 15…
Krkovici naporcujeme na menší plátky, naklepáme a osolíme. V kastrolu na malém množství oleje osmažíme cibulku do sklovita a dáme na ní prudce osmažit maso z obou stran,…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule. Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
NADIVKA:kastany uvarit v mlece, az zmeknou a teple oloupat a pomlit. Maslo se soli a kvetem vyslehat, postupne pridame zloutky, maso, pomleta jatra, kastany, snih z…
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V…
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme, promícháme se lžící másla a smícháme s kapustovou směsí.Kapustová směs: jemně pokrájené cibule (s tou nešetříme) osmažíme…
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ,…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme polovinou vývaru a uvaříme. Brambory i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou…
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24hod marinovat. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.…
Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme. Cukety omyjeme, podélně rozřízneme a všechna semínka vydlabeme lžičkou. Brambory, mrkev a cukety nastrouháme nahrubo.Kopr i pažitku…
Květák. Co se vám vybaví? Smažený v trojobalu asi nejčastěji, nebo květáková polévka. Ale je i inspirací v indické kuchyni pro milovníky exotických chutí. Zkuste ale…
Krémová polévka nás v zimním období skvěle zahřeje. Potřebujeme jen pár ingrediencí a vykouzlíme chutnou a rychlou polévku. Pórek a brambory povaříme v zeleninovém…
Domácí kečup krok za krokem: Voní skořicí a vydrží celou zimu v perfektní kondici
Zdravé mlsání: Ovocné bonbony, domácí Kinder řezy nebo sušenky z červené řepy si děti zamilují
Přemysl Otakar I. měl na talíři maso s ovocnou omáčkou, křepelky, vrabce i medem slazené obilné kaše