Květákovo-pórková polévka s nivou
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták si nakrájíme na menší růžičky, mrkev a ´bílý pórek na kousky. Mrkev s pórkem si orestujeme na másle, pak přidáme květák, necháme chvilku restovat, zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák si nakrájíme na menší růžičky, mrkev a ´bílý pórek na kousky. Mrkev s pórkem si orestujeme na másle, pak přidáme květák, necháme chvilku restovat, zalijeme…
Květák rozdělíme na menší části a v robotu sekacími noži rozsekáme na drť. Vmícháme vejce, mouku, koření, bylinky, utřený česnek, prášek do pečiva a kostičky klobás. …
Květák rozdělíme na menší růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Dáme společně s polévkovým kořením na cca 20 minut povařit, dokud zelenina nezměkne. Pozn.: Zalijeme…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Na oleji jsem si osmahla na drobno nakrájenou cibulku a restovala, dokud nezesklovatěla. Poté jsem k ní přidala kari, kurkumu, kmín a koriandr, promíchala, nechala…
Květák a mrkev uvaříme, necháme trochu vychladnout a ještě teplé rozmačkáme vidličkou. Do rozmačkané zeleniny dáme koření, vajíčka a strouhanku. (Směs nesmí být moc…
Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět…
Květák namočíme do studené vody. Poté jej ještě opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme ho na růžičky.Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka…
Těstoviny s rybou jsou velmi rychlým a chutným jídlem pro celou rodinu, tak pojďme na to... Brokolici a květák rozdělíme na růžičky velikosti sousta a vaříme 5 minut…
Předvaříme květákové růžičky (cca 5 min). Necháme vychladnout.Všechny suroviny smícháme a pečeme na 170 stupňů 30 min.
Karfiol rozdelime na co najmensie ruzicky a ten zvysok pokrajame na male kusky. Do vriacej vody dame varit cestoviny spolu s karfiolom.Cheddar a parmesan nastruhat do…
Syrové růžičky květáku nahrubo nastrouháme, kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, petrželku nahrubo posekáme. Vše dáme do misky, přilijeme olej, vyklepneme vejce,…
Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Zemiaky a batáty olúpeme a nakrájeme na väčšie kocky. Dáme do pekáča.Pridáme nakrájanú fazuľku, na ružičky rozobratý karfiol, na štvrtiny narezanú cibuľu a celé strúčiky…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm lehce orestujeme.Trochu osolíme, může být i malinko pepře, hustě posypeme…
Květák natrháme na růžičky, omyjeme a dáme vařit do měkka. Dáme ho vychladit do studené vody a vykapat.Do misky dáme suchý květák a rozšťoucháme na malé kousky. Přidáme…
Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.Slaninu nakrájíme na drobné…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…
Do většího hrnce dáme rozpustit 2 lžíce másla a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Květák rozebereme na drobné růžičky. Vaříme v osolené vodě s pár kapkami citronové šťávy 3-4 minuty. Květák musí zůstat křupavý.Po uvaření scedíme, propláchneme studenou…
Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy,…
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…