Buchty z cottage
Recept ještě nebyl hodnocenBuchty nemusí nutně znamenat jen sladké jídlo, které nám přidá na kilech. Vyzkoušejte tyto pečené, povidly plněné, buchtičky, které jsou plné bílkovin. Hladké těsto je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Buchty nemusí nutně znamenat jen sladké jídlo, které nám přidá na kilech. Vyzkoušejte tyto pečené, povidly plněné, buchtičky, které jsou plné bílkovin. Hladké těsto je…
Křehké sušenky, které se hodí na všední i sváteční dny. V základu mají ovesné vločky, jsou plné lahodného másla a voňavé po oříšcích, které hrají skvělé duo s…
I obyčejný biskupský chlebíček z tvarohu, pocukrovaný moučkovým cukrem, může být hvězdou slavnostního stolu. Nakrájejte jej na řezy, aby vynikla struktura sekaných…
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a…
Štóla z tvarohového těsta je prakticky ihned ke konzumaci, protože tvaroh se postará o vláčnost. Obohacení kandovaným ovocem, ořechy, mandlemi či brusinkami je čistě na…
Chybí vám po dobrém obědě chutný moučník? Nemusíte se ho zříkat. Náš recept na kakaové řezy s jemným krémem není složitý na přípravu a výsledek uspokojí vaše chuťové…
Tento moučník patří do velké rodiny "hrnečkových" receptů. Kakaový korpus plněný malinami a zalitý vanilkovým pudinkem nejenže skvěle chutná, ale na řezu i krásně vypadá…
K podzimu patří neodmyslitelně sezóna sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do sladkých moučníků, provoněných skořicí. Jablečný koláč připravený dle následujícího…
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady (mouka,cukr,kypřící prášek, ořechy, mandle). Dále přidáme i zbytek ingrediencí.Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na…
Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme…
Vláčná bábovka plná ořechů, co voní po skořici, medu a rumu. Jestli jste milovníci spojení právě ořechů a jablek, neváhejte a upečte tuto sladkou nádheru. Je také…
Netradiční spojení kořeněných chutí a karamelu v křehkých máslových sušenkách, to vše najdete v tomto receptu. Do receptu patří na špičku nože mletého pepře, zázvoru,…
Do kuchyňského robotu dáme kostku tvarohu, 2 vejce, vlažné rozpuštěné máslo, mléko, špetku soli, mouku smíchanou s kypřícím práškem, vanilkový cukr, cukr moučka a…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Objevte kouzlo dvoubarevné majonézové bábovky, která spojuje jemnost a vláčnost dvou vrstev těsta s lahodnou chutí majonézy. Tato netradiční ingredience dodává bábovce…
Pokud se pustíte do přípravy našeho osvědčeného receptu, získáte lahodný krémový zákusek jako z nejlepší cukrárny. Piškotová vrstva překrytá pudinkovo-smetanovým krémem…
Tradiční moučník na nedělní odpoledne je dozajista bábovka, to věděly už naše babičky. Receptů na tu perfektní a nadýchanou je přehršel. Vyzkoušejte vláčnou bábovku s…
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba…
Všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka smícháme. Polovinu těsta nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vys. plech. Do zbylé poloviny vmícháme kaao a…
Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.Přisypeme moučnou…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Výborný houskový knedlík nesmí v české kuchyni jako příloha k omáčkám chybět. Pokud vás zrovna tlačí čas, vyzkoušejte tyto nekynuté knedlíky s práškem do pečiva. Jejich…
S blížícím se podzimem přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč, s kakaovou polevou a oříšky…
Každý má to svoje nejlepší linecké cukroví. Pokud chcete zkusit to NEJ naší autorky, pusťte se do přípravy podle receptu. Těsta bude dost i pro cukrářské pokusy vašich…
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Toskánský salát panzanella byl původně jídlem pro chudé dělníky. Dnes se považuje za lahůdku!
Sušenky z ovesných vloček s borůvkami podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a lákavá fialová poleva je snadná a rychlá