Majonézová kakaová bábovka s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenFormu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Jednoduché piškotové řezy ve stylu moučníku nazývaného "prošívaná deka" s jahodami budou geniální tečkou za svátečním obědem, či výborným dezertem k odpolední svačině.…
Barevná velikonoční hnízda z kakaového těsta, ozdobená cukrovými vajíčky, sklidí úspěch hlavně u dětských koledníků. Ač se to nemusí na první pohled zdát, jejich…
Roláda připravená pro slavnostní příležitost má mnoho výhod. Dá se připravit dopředu, může se plnit podle vlastní úvahy a dostupnosti surovin. V neposlední řadě se dobře…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Výborné sušenky s ovesnými vločkami připravíte podle našeho receptu. Není nijak složitý, a výsledkem jsou neodolatelné zlatavé kousky, které na vás provokativně koukají…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava je snadná a…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Dort je zpravidla součástí hostiny při slavnostní příležitosti. Jemný a nadýchaný piškotový korpus je v tomto případě natřikrát prokrojen a promazán hladkým máslovým…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Naše babičky jsou studnicemi skvělých receptů, které perfektně navodí příjemnou atmosféru a vyvolají v nás vzpomínky na dětství. Slaný bramborový koláč s kousky anglické…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Osvěžující moučník z křehkého těsta s pudinkovou náplní a jahodami je korunován čirým dortovým želé. Porce tohoto jahodového moučníku pak vypadají jako klínky letního…
Tento koláč nabízí spojení hořkosladkého kakaového těsta se svěžími, sladkokyselými třešněmi, které dodávají dezertu osvěžující chuť. Jeho snadná příprava a neodolatelná…
Třešňová bublanina je oblíbený letní dezert, který přináší sladkost třešní a lehkost nadýchaného těsta. Tato verze kombinuje křehkost lineckého těsta s jemností třeného,…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit tento výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým svěžím krémem z jogurtu a smetany…
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na…
Menší plech na pečení vyložíme papírem na pečení.Meruňky opláchneme, necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky.Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, za stálého…
Koláče s čerstvým sezónním ovocem k létu rozhodně patří. V tomto zkombinujeme šťavnaté sladké jahody s lehce kyselými ostružinami. Ovoce na závěr pokryjeme vrstvou…
Tofu je známé zejména pro své použití jako alternativy masa. Jeho neutrální chuť nám však dovoluje jej použít také při pečení sladkých dobrot. Jednou z nich může být…
Šéfkuchař prozrazuje recept na valašské kynuté borůvkové knedlíky: Výborné jsou s tvarohem i perníkem, říká
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Česnek v octu, v lihu nebo v mrazáku? Nachystejte si jej rovnou na vaření!