Vláčné a jednoduché muffiny s kousky čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenNa začátku přípravy dáme předehřát troubu na 170 °C a nachystáme si potřebné - dvě mísy (jednu na šlehání, druhou menší na polohrubou mouku a kypřící prášek) a hrnek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na začátku přípravy dáme předehřát troubu na 170 °C a nachystáme si potřebné - dvě mísy (jednu na šlehání, druhou menší na polohrubou mouku a kypřící prášek) a hrnek.…
Lahodné ořechové řezy na základu z lineckého těsta si připravte podle našeho receptu. Jen zdánlivě vypadá návod složitě, ve skutečnosti bude celý dezert do hodiny a půl…
Dýně je typickou surovinou zejména na podzim. Připravit z ní můžeme třeba i skvělé nadýchané lívance. Na jejich základ je potřeba dýňové pyré, mouka, máslo a také…
Opilý Izidor je moučník, který nakrájíte na řezy a okouzlíte nejednu návštěvu. Je totiž plný krému, ořechů, čokolády a rumu. Ořechovou nátěrku můžete nahradit také…
Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Kdo by neměl rád spojení křehkých sušenek a lahodné náplně. Čokoládová kolečka z máslového těsta po upečení slepíme jemným tvarohovým krémem s chutí vanilky a necháme…
Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme máslo, vanilkový extrakt, cukr, vejce, mléko, kypřící prášek a mouku v míse. Vyšleháme mixérem do hladka. 1/3 dírky na…
Tyto nadýchané lívance jsou ideální sladkou snídaní, protože je připravíte během chvilky. Podávat je můžete dle vaší chuti například s marmeládou, se skořicí nebo polité…
Pagáčky mají své doma v Maďarsku, Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Nadýchané drobné pečivo ze slaného těsta zjemní a zvláční smetanový jogurt. Dovnitř pak nezapomeňte…
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme i jogurt, olej a kypřící prášek. Nakonec po částech zapracujte i mouku. Těsto je konzistencí podobné jako třeba na bublaninu, hustější…
Ovesné vločky rozmixujeme na jemno a přesypeme do misky. Přidáme cukr, kypřící prášek, olej, vejce, mléko a skořici. Vše smícháme. Necháme cca 10 minut odležet (směs se…
Smícháme zvlášť sypké a tekuté suroviny. Poté tekuté suroviny zamícháme do sypkých. Nalejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřaté trouby (podle typu…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm. Vykrájíme oválky a upečeme v předem…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
Lahodný jarní dort připravíme z vláčného mrkvového těsta, které dochutíme vlašskými ořechy. Dort potřeme meruňkovou marmeládou a krémem z pudinku a pomazánkového másla.…
Výborná a rychlá mramorovaná bábovka je krásně vláčná díky nastrouhaným jablkům. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, stačí vše smíchat v míse a těsto…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme, nastrouháme najemno a spojíme se všemi surovinami. Vytvoříme měkké těsto a hned s ním pracujeme.Z těsta uděláme…
1- smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr 2- přidáme žloutky, mléko a olej zamícháme 3- ušleháme bílky a smícháme s bodem 1a2 4- vymažeme a vysypeme…
V míse vypracujeme těsto ze změklého másla, mouky, cukru, vejce, kypřícího prášku, medu, mléka, soli a perníkového koření.Těsto rozdělíme na části. 2/3 těsta …
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova upečené s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě toto…
Jednoduché osvěžující letní řezy jsou ideálním dezertem pro horké dny. Kombinace lehkého piškotového těsta, příjemně nakyslého krému a čerstvého sezónního ovoce vám…
Mouku s kypřícím práškem si prosije na vál, přidáme heru, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 5 dílů. Každý díl vyválíme na tenký plát a…
Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se…
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
Ředkvičky jsou poslové jara. Pikantní zelenina původem z Asie vás osvěží i ozdraví
Krkonošské bifteky podle Viléma Vrabce: Kombinaci bramboráčků a karbanátku stojí za to vyzkoušet