Bramborový chléb s kyškou
Recept ještě nebyl hodnocensuroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Nadrobno nasekanou nať dáme vařit do vroucí vody, přidáme koření. Mezitím si připravíme nočky - v misce smícháme uvedené přísady - krupici přisypáváme tak, aby vzniklo…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, kyšku a mouku smíchanou se sodou.Nakonec vmícháme vitakávu. Plech na pečení vymažeme olejem a vysypeme směsí…
Suroviny na omládek jen umícháme a v teple necháme 50-60 minut kynout. Zároveň namočíme celozrnnou mouku do kyšky, aby trochu změkla, než vykvasí omládek.K hotovému…
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, pokud jsou velká, rozřízneme je na tenké plátky.Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky s kyškou a necháme v lednici takto…
Nejdříve si v hrnci připravím světlou jíšku z másla a mouky, zaliju studenou vodou (asi 2 l), nechám provářet. Mezi tím si nakrájím oloupané brambory na kostičky, a…
Okurku nastrouháme, osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr podle chuti a zalijeme kyškou. Můžeme přidat kostky ledu.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme kyšku, olej a mouku smíchanou se sodou. Nakonec přidáme pomletý mák. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, a…
Uvařenou, vychladlou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Do misky nalijeme mírně vlažnou kyšku nebo podmáslí, rozdrobíme droždí, rozmícháme a přikryté necháme chvíli …
Smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo, vajíčko, citronovou šťávu a podle potřeby vodu. Zpracujeme těsto, dáme ho zabalené asi na…
Suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a zapneme program Základní nebo máme-li, tak program Podmáslový chléb.Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.
Rybíz zbavíme nečistot a pořádně ho propláchneme. Dáme do vyšší nádoby společně s mlékem. Ponorným mixérem vyšleháme.Přelijeme přes cedník a zbavíme zrníček. Přidáme k…
Očištěná játra rozkrojíme na polovinu. Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne. Houby očistíme a nakrájíme na větší…
Do odkrytého hrnce dáme do vody vařit lámanku nebo malé kroupy. Lámanka se vaří cca 15-20 minut, kroupy více než 30 minut. Za případného dolévání tekutiny je uvaříme…
Ledvinky očistíme, nakrájíme na kousky a nejméně na 2 hodiny je naložíme do kyselého mléka (nejlépe přes noc).Na oleji orestujeme cibuli do světlehěda. Přidáme horkou…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, poté přidáme kyšku, mouku smíchanou se sodou, olej a nakonec cappuccino. Těsto nalijeme do silikonových formiček malých bábovek a…
Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, koření a sůl.Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku…
Do kyšky dáme ovesné vločky, zamícháme a necháme asi 20 minut odležet. Potom přidáme ostatní suroviny, vše smícháme. Vznikne hutnější těst, které necháme ještě 10 minut…
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem doměkka.Uvařenou dýni zahustíme moukou a rozmixujeme.Povaříme a dochutíme solí.Podáváme ozdobené valašskou kyškou.
Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší, cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu…
Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Ovocný chlebíček nakrájíme na menší kostičky a promícháme s brusinkami a 1 vanilkovým cukrem. Do mísy dáme…
Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a celé uvaříme ve slupce. Mladé tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.Hříbky s cibulí vložíme na…
Znáte štědrovečerní tradice a pověry? Devatero chodů na stole, prostřeno pro náhodného hosta, šupina pod talířem a další
Jak na pravý gurmánský burger? Stačí vám trhané maso a správná omáčka
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky