Kančí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 434 kJ / 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,70 g |
– nasycené | 0,44 g |
– nenasycené | 1,13 g |
–– mononenasycené | 0,59 g |
–– polynenasycené | 0,54 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a polijeme…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.Přidáme protlak a po krátkém…
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle nebo ji rozmixujeme a smícháme s rozšlehanými a osolenými vejci. Naklepané a osolené plátky masa obalíme v mouce, vejci s cibulí a…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Kančí maso nakrájíme na nudličky.V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a přidáme na něj nakrájenou cibuli, kterou opékáme do sklovata.Papriku a žampiony očistíme, nakrájíme…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…
Maso očistíme a naporcujeme na 4 díly. Osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme ze všech stran. Dáme dopéct do trouby. Pečeme pod poklicí asi 15minut a pak…
Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Celou kýtu naložíme do dvou Halali směsí a necháme v chladu několik dní uležet (měla jsem maso naložené 5 dní), přičemž každý den maso otáčíme, aby se dokonale uleželo,…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran,…
Do tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného…
Kančí kýtu nakrájíme na kostky a přendáme do mísy. Následně maso osolíme, opepříme, zasypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme nakřehnout. …
Uděláme těsto na bramborák, přidáme trošku prášku do pečiva. Maso naklepeme, nasolíme, obalíme v hl. mouce,vložíme do těsta, obalíme a velkou lžící přeneseme na pánev,…
Proč je nutné připravit gril na sezonu a co dělat, abyste místo skvělé grilovačky neměli ostudu
Borůvkobraní 2022: Soutěž jedlíků, borůvkový likér i akce Pepy Nemravy aneb 10 kulinárních zastavení, která by vám neměla uniknout
Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané