Moje domácí tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenRádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 438 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Ledvinky jsou plné živin a obsahují zdravé omega 3 mastné kyseliny. Pokud si dáte záležet s přípravou a očištěním, uvaříte z nich výborný pokrm. Ledvinky poduste spolu s…
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto…
Ledvinky patří mezi opomíjené suroviny, avšak pokud jim věnujete správnou péči a den předem je namočíte do mléka, můžete je další den připravit třeba na smetaně. Jako…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme,…
Ledvinky necháme před zpracováním cca na hodinu zmrazit (lépe se pak čistí). Rozřízneme je a opatrně vyřízneme žilky a tučné části. Pak je dáme namočit do mléka,…
Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí…
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli,…
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté…
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme…
Ledvinky rozkrojíme podélně, očistíme od kanálků, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme.V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek…
Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra.…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Ledvinky očistíme a krátce povaříme ve vodě s přídavkem mléka. Vodu slijeme, ledvinky propláchneme a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme slaninu s cibulkou, přidáme…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat.Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme nejlépe vodou z varné konvice. Pokud máme možnost a čas, necháme je přes noc naložené v kyselém mléku. Slaninu si…
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?