Vaječná tlačenka plněná celými vejci
Recept ještě nebyl hodnocenJak nápaditě a chutně pohostit své hosty? Co třeba vaječnou tlačenkou, jež v sobě ukrývá celá vejce, která na řezu vykouzlí strukturu jarního slunce. A zejména po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak nápaditě a chutně pohostit své hosty? Co třeba vaječnou tlačenkou, jež v sobě ukrývá celá vejce, která na řezu vykouzlí strukturu jarního slunce. A zejména po…
Zapékané brambory s cuketou jsou ideálním pokrmem pro milovníky lehkých a chutných jídel. Tento recept spojuje klasické brambory s jemnou chutí cukety, vše zapečené v…
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát…
Libeček lékařský, lidově zvaný občas maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce,…
Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku.…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Libeček je bujná rostlina s benefity pro zdraví. Polévka je chutná, díky bramborám a vejcím i sytá. Zjemnění smetanou ještě umocní její skvělou chuť. Dejte libečku …
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné…
Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.Do papiňáku na rozehřátý…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…
Do hrnce dáme 1 a 1/2 litru vody a 1 PL Podravky.Brokolici rozebereme na růžičky, které necháme v hrnci přejít 2 minuty varem a vytáhneme ven.Brambory a košťál z…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Lilek je skvělá zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept na zapečený lilek se sýrem je snadný, rychlý a chuťově velmi výrazný. Výsledkem je chutný…
Oloupané brambory, rajčata a cibuli nakrájíme na plátky. Brambory dostatečně osolíme a opepříme.Jogurt smícháme s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem a jemně nasekaným…
Mrkve oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrolu rozehřejeme máslo (nepřepálit), vložíme nakrájenou mrkev a restujeme, až nám začne pouštět barvičku (3-5 minut).Pak…
Ledvinky si očistíme, propláchneme jak jsme zvyklí a nakrájíme. Do PH si dáme olej, na něj nadrobno nakrájenou slaninu, pak nakrájené cibule na poloviční měsíčky, česnek…
Kapustu nakrájíme na proužky, cibulku (bílou část) a mrkev na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme.Rozpustíme máslo a cibulku s česnekem necháme zpěnit. Přidáme mrkev a…