Citronové těstoviny s koprem a uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme dle návodu. Do hlubší pánve vlijeme smetanu na vaření, přidáme citronovou šťávu a necháme ji prohřát.Do smetany vmícháme uvařené těstoviny, ochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme dle návodu. Do hlubší pánve vlijeme smetanu na vaření, přidáme citronovou šťávu a necháme ji prohřát.Do smetany vmícháme uvařené těstoviny, ochutíme…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme špenát, chvilku ho prohazujeme, až zavadne a poté přidáme utřený česnek a zalijeme vývarem. Necháme 5 minut povařit…
Želatinové plátky namočíme do studené vody.Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.Odstavíme…
Rozmixujeme uzeného lososa, smícháme s ricottou, mlékem, osolíme a opepříme. Je to jednoduché, já vím...ale přeci chutné a oku lahodící. Spíšě jsem se chtěla …
Plátky masa naklepeme, opepříme a potřeme česnekem, utřeným se solí. Poklademe lístky špenátu a uzeným lososem. Zavineme a spíchneme párátky. V pánvi rozpálíme olivový…
Rozmixujeme uzeného lososa, smícháme s ricottou, mlékem, osolíme a opepříme. Je to jednoduché, já vím...ale přeci chutné a oku lahodící. Spíšě jsem se chtěla …
Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběmi hořčicemi…
Filety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Pohánkovú múku v mise vymiešame s vajcami, mliekom, vodou, olejom a soľou na hladké cestíčko, trochu hustejšie ako palacinkové. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme…
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě s trochou oleje. Cuketu nakrájíme na kolečka a dáme osmahnout na pánev. Osolíme, opepříme a po chvíli přidáme namačkaný česnek. …
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 1.5 násobkem vody. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme…
Uzeného lososa "rozdrobíme" do misky, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, koření a sůl.Vše pořádně promícháme a pomocí rukou tvoříme malé kuličky…
Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém filety po obou stranách opečeme. Opečené filety dáme do…
V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli. Na vále vypracujeme TUHÉ těsto. (Každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.) …
Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme,…
Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme dlaní a dáme osmažit na olivový olej. Přidáme na plátky nakrájený lilek, který posypeme kořením grilovaná zelenina. Stroužky…
Mražený hrášek v cedníku prolijeme vařící vodou, vsypeme do misky, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, vejce a jogurt a vše rozmixujeme dohladka.Do směsi…
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vystydnout a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa nakrájíme na kousky přibližně velké jako kolečka brambor. Na talíř…
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme balzamikovým octem a…
Smícháme olej, ocet, vodu, sůl, pepř a adrobně nasekaný česnek. Přidáme nasekanou bazalku a promícháme. Pár lístků necháme na ozdobu.Rajčata nakrájíme na kousky a…
Rohlíky pokrájíme na plátky.V misce smícháme lučinu, zakysanku, brynzu a podle chuti sůl a pepř. Vidličkou řádně promícháme a mažeme na rohlíky.Jednohubky ozdobíme…
Uzenáče i lososa rozmělníme do misky, přidáme máslo, sýr, majolku, zakysanou smetanu a vše utřeme do hladka. Nakonec dáme nastrouhanou očištěnou mrkev nadrobno, vmícháme…
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, natrhaného lososa, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a dochutíme…
Linguine uvaříme dle návodu. Na pánev dáme rozehřát olej, poté přidáme oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku. Chvilku restujeme a přidáme uzeného lososa,…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?