Hodiny a sýrové kuličky s krekry
Recept ještě nebyl hodnocenHodiny: Z toustového chleba pomocí kulatého tvořítka nebo sklenice vykrojíme tři kolečka. První dvě kolečka namažeme bylinkovým tvarohem, dáme na sebe a přikryjeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodiny: Z toustového chleba pomocí kulatého tvořítka nebo sklenice vykrojíme tři kolečka. První dvě kolečka namažeme bylinkovým tvarohem, dáme na sebe a přikryjeme…
Okurek a papriky nakrájíme na kostičky a smícháme s olejem a špetkou soli.Tortillu překrojíme napůl.Celý povrch namažeme Lučinou.Na Lučinu přilepíme list salátu…
Hodiny: Z toustového chleba pomocí kulatého tvořítka nebo sklenice vykrojíme tři kolečka. První dvě kolečka namažeme bylinkovým tvarohem, dáme na sebe a přikryjeme…
Tvarůžky nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s čerstvým sýrem, přidáme nasekanou cibulku a majonézu, promícháme a dle chuti okořeníme
4 plátky toastového chleba složime k sobě do čtverce. Pomažeme taveným sýrem, nebo pomazánkovým máslem, pomazánkou...a přiložíme dalšími plátky chleba.další vrstvu dáme…
Do mísy dáme sardinky bez nálevu (oleje) a ostatní suroviny kromě cibule. Vše vyšleháme do jemné konzistence ručním šlehačem. Následné nakrájíme cibuli na středně hrubé…
Vše (kromě oleje a rajčat) smícháme a rozmixujeme na drobno. Pomocí lžičky vytvoříme na pánvičce noky a opečeme na trošce olivového oleje dozlatova. Podáváme s čerstvými…
V míse utřeme lučinu a sýr Želetavu.Přidáme Ramu a našleháme.Přidáme Rodelé, promícháme.Přidáme ořechy a zamícháme. Přisolíme.
V hrnci rozpustíme máslo. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme mouku a promícháváme. Poté přilijeme mléko a vývar, přivedeme k varu a alespoň 20 minut…
Rajčata a salátové okurky pokrájíme na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Nivu a balkánský sýr nastrouháme nahrubo.Přidáme tvaroh, jogurt, Lučinu a vše…
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkvičkám odřízněte nať, nechte pouze asi 1 cm. V hrnci dejte vařit vodu.Do vroucí vody přidejte sůl a vložte do ní mrkev. Vařte tak dlouho…
Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a nasekáme nadrobno.Do misky vložíme sýr, lahůdkové droždí, přidáme brokolici a promícháme…
Čočku uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si na lžíci oleje krátce orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek. Smícháme s čočkou. Přidáme vejce, pyré,…
Předehřejte si troubu na 180´C a vyndejte máslo z lednice. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu,…
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. …
Nudle uvaříme přesně podle návodu na balení. Zatím si v misce umícháme 2-3 plátky rozpuštěného másla nebo 5 lžiček olivového oleje, špetku soli, pár kapek citronu, 2-3…
Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je jemnější než čerstvý)…
Rohlíky pokrájíme na plátky.V misce smícháme lučinu, zakysanku, brynzu a podle chuti sůl a pepř. Vidličkou řádně promícháme a mažeme na rohlíky.Jednohubky ozdobíme…
Pokrm lze připravit v jedné větší ohnivzdorné keramické nebo skleněné misce, z níž si všichni nabírají jednotlivá sousta pomocí nachos, ale v této době je lepší…
Pórek pokrájíme na kolečka a dáme restovat na máslo, společně s nasekaným česnekem. Cuketu pokrájíme na kostičky, brambory zbavíme slupky a také pokrájíme na kostičky.…
Všechny ingregience na pomazánku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.Přepulte krajíc chleba a opečte do křupava (na pánvi, grilu nebo kontaktním grilu)Cuketu nakrájejte…
Salám a okurky nakrájíme na drobno, lučinu utřeme s majolkou a trochou mléka a přidáme salám a okurky. Dle chuti osolíme. Mažeme na na veku a zdobíme dle vlastní…
Vodnici očistíme, necháme pěkný list i stvoly a důkladně opereme.List a stvoly nasekáme na drobno, bulvu nastrouháme.V misce prošleháme sýr nebo tvaroh s máslem (Ramou)…
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Jak správně připravit svíčkovou na smetaně? Na královnu omáček potřebujete dobré maso, kořenovou zeleninu a trpělivost