Pomazánka z uzeného kapra
Recept ještě nebyl hodnocenKousky kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme. Maso dáme do misky a za pomoci vidličky rozmačkáme najemno. Přidáme 150 g sýru Lučina, dále najemno nakrájenou polovinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kousky kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme. Maso dáme do misky a za pomoci vidličky rozmačkáme najemno. Přidáme 150 g sýru Lučina, dále najemno nakrájenou polovinu…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Roláda bez mouky je ideální pro všechny, kdo hledají lehký a bezlepkový dezert. Tato jemná a nadýchaná roláda je připravena z kvalitních ingrediencí, je plněná bohatým…
Těstovinu uvaříme v osolené vodě.Do mísy dáme trošku oleje a dáme tam propláchnutou těstovinu,na to dáme nastrouhanou nivu,lučinu a smícháme.
Tvaroh utřeme se všemi přísadami a mažeme na chlebíčky nebo jednohubky. Je to pro rychlé pohoštění.
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Pokud čekáte návštěvu, která má raději slané pohoštění, a hledáte inspiraci na drobné jídlo ke skleničce vína, vyzkoušejte tuto skvělou špenátovou roládu plněnou šunkou…
Tohle jídlo nejen krásně vypadá, ale navíc ho můžete připravit v bezpočtu chuťových variací. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám vynikající…
Toto drobné pečivo ochucené Nivou je ideální na zobání k vínu nebo jako pohoštění na oslavy. Část chrupinek připravíme posypanou slunečnicovými semínky a podáváme je jen…
Prsíčka rozřežeme na plátky a potřeme z obou stran česnekem utřeným se solí a opepříme. Do šunky zabalíme Lučinu+bylinky a z kuřecího plátku vytvoříme rolku, kterou…
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako minutku. K hotovým…
Zapneme troubu na nejvyšší stupeň. Plech vyložíme pečicím papírem.Ručním elektrickým šlehačem na stupeň č. 4 ušleháme bílky společně s vodou a solí do takové hustoty, že…
Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem. Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné…
Bebe sušenky rozdrtíme v mixéru a máslo rozpustíme. Směs sušenek s máslem smícháme dohromady a až se spojí v těstíčko, vkládáme rovnoměrně do dortové formy, vyložené…
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v…
Hermelín nastrouháme, přimícháme pomazánkové máslo a Lučinu. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidáme 1 nebo 2 lžíce bílého jogurtu. Mažeme na krajíčky chleba nebo veky…
Lučinu utřeme s vanilkovým cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku. Do hlubokého talíře nalijeme kávu a rum a namáčíme sušenky, které pokládáme ve tvaru: 4x5 ks, potřít 1/3…
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě…
Uzený losos a kopr jsou skvělá kombinace. Netradiční a lehké jednohubky můžeme vytvořit i bez pečiva. Na plátek okurky naneseme svěží pomazánku, kterou pokryjeme kousky…
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpečeme a osmahneme na ní nakrájený pórek, podusíme. Pak vmícháme vejce, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Vychladlé vyšleháme s…
Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku…
Maso, cibuli, česnek a okurku pomeleme na masovém mlýnku, přidáme sýr Lučina, kremžskou hořčici, majonézu, osolíme a opepříme podle chuti, důkladně promícháme, aby se…
Vše rozmixujeme, a je hotovo:). Mažeme na libovolné pečivo a obkládáme zeleninou, cibulkou atd.
Dokonale zlatá a zdravá pokožka: Potraviny, které vám zaručí krásné i bezpečné opálení
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?