Vepřo-čočko-bašta
Recept ještě nebyl hodnocenMaso upečeme v troubě klasickým způsobem, spolu s dostatečným množstvím nakrájené cibule a plátků česneku. Půl balíčku předvařené čočky přelijeme 1/2 litrem vroucí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso upečeme v troubě klasickým způsobem, spolu s dostatečným množstvím nakrájené cibule a plátků česneku. Půl balíčku předvařené čočky přelijeme 1/2 litrem vroucí…
Cibuli a maso si orestujeme, pridame na prouzky nakrajenou papriku, koreni, trochu kecupu a chvili podusime. Smes nechame vychladit a mezitim si pripravime testo na…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody.Oškrábané brambory nakrájíme, dáme do hrnce s vodou, přidáme houby, hrst krupek, sůl,…
Rozklepneme 3 vajíčka, rozšleháme.Přidáme postupně všechny suroviny, změklé máslo důkladně zapracujeme.Vše rozmícháme a v pekáčku zalijeme uvařené těstoviny, nebo třeba…
Těstoviny uvaříme a uvařené prolijeme v sítu studenou vodou, aby byly ihned studené a nebyly slepené.Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, jogurt, majolku,…
Očištěné ředkvičky nahrubo postrouháme, cibuli si pokrájíme na malé kostičky.Nejprve necháme na trošce oleje zpěnit cibulku, pak zasypeme ml.paprikou a přidáme hladkou…