Retro chlebíčky - šunka a sýr
Recept ještě nebyl hodnocenNa domácí bramborový salát použijeme 10-12 malých brambor vařených ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, 3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na domácí bramborový salát použijeme 10-12 malých brambor vařených ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, 3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme,…
Do pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program Těsto: hnětení a kynutí bez pečení.Na náplň namícháme tvaroh, s na jemném struhadle…
Chuťově vynikající vaječný salát je připravený snadno a jen z několika málo surovin. Stačí mít vejce uvařená natvrdo, sýr, cibuli a majonézu a můžete se pustit do jeho…
Pomazánka z oliv, příjemně štiplavá po česneku, je ideální na jednohubky, nebo jen tak ke svačině na opečeném toustu. Příprava není nijak složitá a tak ji můžete…
Postavičky z vajíček nejen pobaví, ale poslouží také jako občerstvení. Uvařená vajíčka můžeme snadno tvarovat do různých tvarů a s pomocí zeleniny doladit i detaily,…
Elegantní občerstvení naservírujeme do misky na nožce. Do té položíme kousek salátu, koktejl připravený z grilovaného kuřete, strouhaného jablka, smetany a majonézy a…
Ne všichni milují chlebíčky obložené uzeninou, raději sáhnou po chlebíčku sýrovém. Tento chlebíček je skvělou volbou pro každou příležitost, kdy chcete nabídnout něco…
Netradiční pojetí rohlíkových jednohubek. Vydlabaný rohlík naplníme umíchanou pomazánkou ze salámu, sýrů a vejce. Nakrájíme ho na jednotlivá kolečka a servírujeme.…
Svačinový pochoutkový salát patřící do studené kuchyně zvládnete lehce připravit i doma. Salát je s vyšším podílem kvalitního šunkového salámu, zeleninou a ochucenou…
Kapie naplněné šunkovým salátem s Hermelínem a majonézou skvěle poslouží jako svačina, nebo menší večeře. Chutný salát, který budete mít připravený během chvíle, můžete…
Vajíčkový salát s uzeným masem je ideální možností, jak využít vykoledovaná vajíčka. Užijte si u svátečního stolu rodinné pohody s každým soustem naší velikonoční…
Využití cukety v kuchyni je opravdu pestré. Upotřebíte ji nejen ve slaných receptech, ale také ve sladkých. Cuketové koláčky, plněné povidly, potěší vaše strávníky u…
Využijte vařené drůbeží maso i jinak, než na obligátní salát či pomazánku. S trochou exotiky vytvoříte novou a chutnou salátovou variantu.
Tuto dobrotu připravíte během chvilky a vychutnáte si ji i se sklenicí piva. Smažené uzené maso v křupavém pivním těstíčku je skvělé se svěžím salátem, který připravíte…
Bezvaječné nadýchané koláčky jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehkou a jemnou alternativu klasického pečiva bez vajec. Díky své nadýchané struktuře a jemné…
Zkuste vámi oblíbené suroviny bramborového salátu ochutit zajímavou a velmi netradičně pojmenovanou zálivkou obvyklou v rodině autorky. Možná ji zařadíte do repertoáru…
Salám nakrájíme na tenké nudličky (1/2 kg), kyselé okurky a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrášek, tatarku(100g), majonézu (malá sklenička, ale záleží…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou…
Kuře uvaříme a polévku necháme k obědu. Obereme a umeleme na masovém strojku spolu se salámem a sýrem. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme k ostatním surovinám.…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca 2 cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalijeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela…
Cibulku nakrájíme na co možná nejmenší kostičky a smícháme s majonézou a hořčicí.
Beránek, po kterém se jen zapráší: Rady a tipy, jak vybrat a správně zpracovat jehněčí maso
Dokonalá chuť Itálie: Víte, proč má salát caprese barvy italské vlajky a jak se správně dělá?
Jídelní rozmary slavných: „Matka“ Harryho Pottera, spisovatelka Joanne Rowlingová miluje tuřín a tento datlový perník s karamelem