Novoroční čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chcete aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku, připravenou z vepřového vývaru, která krásně voní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud chcete aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku, připravenou z vepřového vývaru, která krásně voní…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Co vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu…
Zelenina má mnoho chutných podob. Naprosto nepřekonatelná je ovšem upečená velmi zprudka a s trochou másla a soli. O půl hodiny a jedno až dvě promíchání později máte…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Milovníci červené řepy mohou jásat, další meta pokořena. Z řepy nemusíte připravovat pouze pomazánky a boršč. Lze z ní vytvořit i nefalšovaný hamburger. A k údivu všech…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky voní po česneku a…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Masové karbanátky má rád snad každý. Vyzkoušejte do nich přidat zeleninu, třeba kedlubnu. Pak už je stačí jen dozlatova osmažit a můžete podávat. Jejich chuť vás opravdu…
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Vločky zalejeme mliekom a necháme odstáť 2-3 hodiny.Na oleji osmažíme drobno pokrájanú cibuľu.K napučaným vločkám nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme podusenú cibuľu,…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Cuketový bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez alergenů. Tento pokrm spojuje jemnost nastrouhané cukety s křupavostí…
Cuketový bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez alergenů. Tento pokrm spojuje jemnost nastrouhané cukety s křupavostí…
Cuketové jídlo, které jednou zkusíte a pak jej nastálo zařadíte do svého jídelníčku, je tento cuketový nákyp. Posuďte sami. Během chvilky připravíte a smícháte suroviny,…
Zlatavé křupavé malé bramboráčky jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Tentokrát je zkusíme ochutit jinak než obvykle a přidáme do těsta voňavý libeček a trochu bílého…
Zejména na podzim jsou u nás velmi dobře dostupné dýně. Jsou vskutku univerzální surovinou, kterou můžeme použít do slaných i sladkých receptů. V tomto případě z dýně…
Chmurné podzimní dny jsou jako stvořené pro polévky. Pokud jste se zrovna vrátili s pár bedlami z lesa, můžete je zrovna zpracovat na večeři. Uvařte si tuto snadnou…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…