Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Recept ještě nebyl hodnocenDo domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
V tomto koláči se skvěle doplňuje chuť švestek a máku, na povrchu příjemně křupne máslová drobenka. Těsto připravíte rychle a jednoduše a navíc do něj není potřeba žádné…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cukrovou řepu očistíme, uvaříme doměkka a vychladlou nastrouháme na hrubší nudličky. Mák umeleme, spaříme horkou vodou (můžeme použít…
Bramborové lokše, známé také jako patenty nebo laty, jsou tradiční bramborové placky, které se připravují z jednoduchých surovin, ale svou chutí okouzlí každého. Jemně…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Lokše jsou chutné a levné jídlo, původem pocházející ze Slovenska. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze uvařené brambory ve slupce, hladkou mouku a sůl. Placky z…
Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto…
Nejdřív připravíme náplně.Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, piškoty, skořici, máslo, rum a vločky.Jablka…
Mouku, sýr a Heru smícháme dohromady. Z těsta jsem si udělala válec o průměru asi 8 cm, nakrájela na dílky. Každý jsem zakulatila a na plechu do něj udělala důlek.…
Těsto vyválíme a rádýlkem nebo kulatým kráječem na pizzu nakrájíme na proužky cca 3 mm (od oka). Proužky potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kořením nebo čerstvými…
Mák namočíme na hodinu do vody, poté scedíme. Přidáme tvaroh, žloutek, med, citron a promícháme. Směs bude celkem tekutá, tak přidáme vločky a mouku. Vločky necháme…
Pokud máte rádi linecké cukroví, určitě vyzkoušejte i tuto variantu s mákem. Mák dodává těstu zajímavější chuť i nevšední vzhled. Upečené cukroví slepujte marmeládou…
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že…
Po nedělním obědě je zapotřebí sladké tečky. Pojďte zkusit upéct koláče z těsta s majonézou. S těstem se dobře pracuje, je hebké a voňavé. Koláče díky majonéze vydrží…
Pokud vás občas přepadne chuť na tento druh pečiva, můžete si loupáky upéct sami doma. Jejich příprava je jednoduchá, zvládne jí i ten, kdo se pečení příliš nevěnuje.…
Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
S tímhle receptem vám přinášíme něco opravdu jedinečného, a to je výborné těsto, které je univerzální a bez obav ho můžete použít pro slané i sladké pečení. Teď už jen…
Preclíky navoněné škvarky, dozlatova upečené. Křupavé a ochucené směsí soli a máku. Přesně takové, které chcete ujídat z talíře při televizi nebo posezení s přáteli.…
Cuketa se pro svou nepříliš výraznou chuť hodí téměř do jakéhokoli moučníku. Zkusme tentokrát do těsta kromě cukety přidat i mák, který v upečených řezech krásně křoupe…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a…
Jablka oloupeme, rozřízneme na 4 díly a nakrájíme na plátky do mísy, pak prosypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, dál dáme celý mák a nasypeme skořicí, všechno…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále