Buchta s mákem a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenMák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Žloutek oddélíme od bílků a scmícháme s medem. Z bílků ušleháme sníh. Přisypeme k němu máku, rozemleté ořechy a nakonec i žloutky. Banán umixujeme s rozinkami na kaši…
Žloutky ušleháme s vodou a cukrem, přidáme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný…
Broskve scedime, nechame okapat a nakrajime na silnejsi platky. Stavu z broskvi svarime, cca 10 minut a nechame vychladnout.Olej, vejce a cukr uslehame. Pridame jogurt,…
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko …
Všechny suroviny zpracujeme v robotu na vláčné těsto.Zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v ledničce, nejméně na 2 hodiny. Já nechávám přes noc nebo klidně i 2-3…
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto. Neděláme kvásek, jen kvasnice rozdrobíme a těsto necháme 30 min odpočinout. Můžeme těsto udělat i v pekárně na program…
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přidáme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby z ní šli tvořit šišky).Dáme vařit vodu, kterou osolíme a až voda…
Čokoládu nastrouháme a s ořechy a medem povaříme ve vodní lázni (mlékovaru).Vyklopíme do prosátého moučkového cukru na vále a ještě teplé vypracujeme ve tvárné,…
Tarhoňu opečeme při neustálém míchání na lžíci oleje a kousíčku másla do zlatova. Zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme na slabém hořáku asi 10 minut. Odstavíme,…
Tento recept jsem získala od své kamarádky Zdenky a proto se ráda podělím o dobrůtku. Dáme do domácí pekárny tak, jak jsou přísady psané, ale lze vše zadělat i ručně…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Těsto necháme vyrobit v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Když pekárna těsto vymíchá, program přerušíme a…
Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto. Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého…
Vše až po mák (včetně) krátce rozmixujte v mixéru - stačí párkrát zapulzovat, chceme jen, aby se trochu nasekaly vločky a semínka a celé se to pěkně promíchalo.…
Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Tužší těsto necháme vykynout…
Uděláme kvásek (ohřát mléko, cukr a přidat droždí), v míse máme mouku, žloutek, sůl, máslo s olejem, přilijeme vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple kynout.Po…
Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které…
Očištěnou mrkev nastrouháme na jemno, z másla, tvarohu, mrkve a mouky vypracujeme těsto pokud možno nelepivé, přidávejte mouku podle potřeby. Těsto rozválíme asi na 3mm…
Všechny ingredience důkladně promícháme (neoddělujeme bílky na sníh - vše pěkně dohromady) Oloupané mandarinky / pomeranče pokrájíme na kostičky (napříč přes blanky,…
I z nejlevnějších částí masa se dají vyrobit skvělé pokrmy. Připravte játra à la svíčková nebo luxusní pečeni z kližky
Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami: Díky přípravě v troubě je maso nádherně šťavnaté a tak měkoučké, až se rozpadá
Dršťková polévka z hlívy voní česnekem a majoránkou a chutná jako ta pravá. Bezmasé jídlo ocení nejen vegetariáni