Fitness koláč bez cukru (keto)
Recept ještě nebyl hodnocenJako první připravíme sníh z bílků.Do další mísy dáme žloutky, přidáme protein, tvaroh, olej a ručním mixérem mixujeme, dokud se vše krásně nespojí.Nakonec vmícháme sníh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako první připravíme sníh z bílků.Do další mísy dáme žloutky, přidáme protein, tvaroh, olej a ručním mixérem mixujeme, dokud se vše krásně nespojí.Nakonec vmícháme sníh…
Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva…
Receptů na polévku z květáku je nepřeberné množství. Vyzkoušejte pikantní krémovou. Dobře chutná a jako bonus je bez laktózy a bez lepku.
Quinou na 5 minut namočíme, poté slijeme. Na lžičce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme quinou a zalijeme dvojnásobkem vroucí vody (možno s…
Z mouky, solamylu, žloutků a vody vyšleháme hustější těstíčko. Podle potřeby přidáme vodu, nebo mouku. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme vypotit. Pak…
Vejce třeme s cukrem a olejem. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s…
Kávu smícháme se 150 ml vařící vody a necháme chladnout. Pak ji smícháme s likérem. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni tak dlouho, až se cukr rozpustí a pak…
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, pak jej nakrájíme na menší kousky a společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a 4 žloutky jej vyšleháme do pěny. Přidáme…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové…
Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.Do velké mísy prosejeme mouku a…
Brambory dáme vařit ve slupce s trochou kmínu (Kmín prý vytahuje z brambor to nezdravé.).Mezitím připravíme na pánvi další suroviny. Nejdříve slaninu, aby se vypekl tuk,…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do hustého krému. Zlehka vmícháme prosátou mouku, smíchanou s kakaem, citronovou kůrou, střídavě s vodou a rumem. Těsto dáme do vymazané a…
Rozinky přes noc naložíme v rumu. V menší misce z droždí, cukru, mouky a mléka vytvoříme hladkou kašičku, kterou necháme zakrytou fólií asi 15 minut vzejít kvásek.Z…
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Z očištěného celeru nakrájíme 6 plátků cca 0,5 cm hrubých. Hermelín rozkrojíme na 3 plátky. Z celerových plátků vykrojíme kolečka přibližně velká jako sýr. Salám…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi, plný rozinek, na Velikonoce nesmí chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby na Velikonoční…
Bílky vyšleháme do tuha, zašleháme žloutky a cukrem. Postupně vmícháme pudink, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 170°C dle typu trouby.…
Nejprve si připravte mandlovou čepičku, aby vám stačila vychladnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte 60g másla a na středním plameni na něm pražte plátky mandlí asi tak…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Těsto: v míse rychle prsty zpracujeme mouku a máslo tak, aby vznikly lupínky ve velikosti ovesných vloček, je důležité těsto nepřepracovat. Posolíme, pocukrujeme (můžete…
Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jak připravit dokonalou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a zvenku křupavá: Chuti prospěje tvaroh, vanilka i trochu másla