Mangoldovo-kukuřičný salát
Recept ještě nebyl hodnocenMangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 1 cm kúsky, listy na prúžky cca 2 cm široké. Kukuricu vhodíme do vriacej slanej vode, varíme cca 2 minúty, scedíme a vychladíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 1 cm kúsky, listy na prúžky cca 2 cm široké. Kukuricu vhodíme do vriacej slanej vode, varíme cca 2 minúty, scedíme a vychladíme…
Maslo rozohrejeme a stopky mangoldu na ňom opekáme asi 5 minút. Musia ostať chrumkavé.Všetky prísady na omáčku premiešame.Paradajky nakrájame na kolieska a rozložíme na…
V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na…
Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Použila jsem i stonky, které jsem nakrájela na malé kousky. Jarní…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Italské lasagne jsou právem oblíbené po celém světě. Široké těstovinové pláty proložené různými vrstvami a na závěr zasypané vrstvou sýra chutnají báječně. Jako náplň…
Mražený mangold je skvělý způsob, jak si uchovat tuto zdravou a chutnou listovou zeleninu na zimu. Mangold se dá snadno zamrazit a později využít v různých pokrmech,…
Portobella očistíme, vydloubneme nožky a ty nakrájíme nadrobno. Z mangoldu odstraníme tuhé košťály a listy nasekáme na malé kousky, jarní cibulky nakrájíme na kolečka.…
Na masle osmažíme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, zalejeme vodou (vývarom), osolíme , okoreníme, privediem do varu. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme umyté a…
Šošovicu preberieme, premyjeme a necháme namočiť. Uvaríme ju. Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky, listy na menšie kusy. Do vriacej vody vhodíme…
Mangold sparíme, rozmixujeme a necháme prechladnúť. Potom vmiešame strúhaný syr, strúhanku a necháme 10 min postáť. Plátky mäsa jemne naklepeme ( najlepšie hánkami ),…
Stopky mangoldu narežeme na cca 1 cm kúsky. Listy mangoldu narežeme na menšie časti (veľkosť sústa).Maslo rozpustíme a nakrájané stonky mangoldu na ňom cca 3 min…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem…
Mangold umyjeme, pokrájame vrátane stoniek. Na oleji podusíme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, necháme zavoňať a hneď pridáme mangold. Osolíme, okoreníme, necháme pod…
Závitky. rohlík pokrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a vyždímáme, ne příliš do sucha. Přidáme maso, vejce, cibuli pokrájenou na velmi drobno (lépe bude ji nastrouhat);…
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold,…
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.Maso nařežeme…
Mangold aj rukolu umyjeme, necháme osušiť. Rapíky nakrájame na cca 3 mm kúsky, listy na menšie kusy. Do citrónovej šťavy vmiešame soľ, olej, čierne korenie, pretlačíme…
Slaninu s cibulí orestujeme na pánvi, přihodíme mangold nebo špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme, přilijeme smetanu a přidáme parmazán, který necháme rozpustit. Směs…
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
Drahé Vánoce: Kilo kapra za 140 Kč, máslo i za 90 Kč a cukroví za 1200 Kč. Co ještě oproti loňskému roku zdražilo a kde ušetříme?
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau