Pravá drážďanská štóla
Recept ještě nebyl hodnocenŠtóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 1,70 g |
– nenasycené | 20,20 g |
–– mononenasycené | 10,20 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Nádherné linecké cukroví, plněné lahodným máslovým krémem se bude krásně vyjímat na vašem vánočním stole. Zdobení sice zabere trochu víc času, ale výsledné cukroví…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Marcipánové kuličky z našeho receptu jsou skvělou volbou pro přípravu cukroví na poslední chvíli. Chuť a vůně rumu, máslový kakaový krém a marcipánová potahovací hmota…
Perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, Každá rodina má svůj oblíbený recept a způsob zdobení. V tomto receptu najdete inspiraci na krásné zdobení těstem i marcipánem…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Osvěžující a lehký jogurtový krém využijete nejen při přípravě dortů. Ozdobit jím můžete třeba cupcakes nebo ovocné poháry. Krém můžete připravit i z čokoládového, nebo…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Hlatkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
stejný jako u mého Dortíku, většina nafocena. Dva korpusy upéci na plechu, možno jeden s kakaem, poté rozpůlit na poloviny, postupně vrstvit na sebe střídavě s…
Perníkové řezy jsou samy o sobě velmi chutné a oblíbené. Když je ale navíc potřete marcipánovým krémem a polijete čokoládovou polevou, z kuchyně se bude linout…
Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na větší kusy a dobře propracujte, dokud těsto nebude celistvé a hladké, vejce…
Lahodný jarní dort připravíme z vláčného mrkvového těsta, které dochutíme vlašskými ořechy. Dort potřeme meruňkovou marmeládou a krémem z pudinku a pomazánkového másla.…
Korpus: vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení…
Změklé máslo vyšlehám s cukrem a žloutky do pěny. Přidám na kostičky marcipán a šlehám. Bude to chvíli trvat než se marcipán se směsí spojí.Přidám mouku se solí,…
Nepečené drobné cukroví je vždy vítaným doplňkem nejen na slavnostní tabuli, ale i jako něco malého na zub, když nás honí mlsná. Potřebné suroviny máme většinou doma a…
Ze surovin na těsto uděláme těsto a rozdělíme na polovinu. Z každé poloviny uděláme na folii váleček dlouhý cca 25cm. Ve válečkách uděláme pomoci konce vařečky po celé…
Vyšlehat máslo s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem. Přidat vejce a vyšlehat. Přidat mleté mandle. Část mouky prosít do hmoty.Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Sušené mléko prosijeme s cukrem. Do mísy přidáme změklé máslo. Vypracujeme těsto, z kterého děláme sněhuláky. Jako čepičku dáme lentilku, nosík uděláme z marcipánu, oči…
Šílený jídelníček Jindřicha VIII.: Obézní milovník masového pudingu po smrti explodoval
Jogurtová buchta: Vláčný a šťavnatý moučník je hotový za chvíli a využijete i kelímek od jogurtu na odměřování surovin
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem