Pravá drážďanská štóla
Recept ještě nebyl hodnocenŠtóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
O Velikonocích připravujeme spousty různých sladkých dobrot, které potěší hlavně ty nejmenší koledníky. Připravte pro ně velikonoční hnízdečka, tematicky ozdobená…
Perníkové řezy jsou samy o sobě velmi chutné a oblíbené. Když je ale navíc potřete marcipánovým krémem a polijete čokoládovou polevou, z kuchyně se bude linout…
Marcipán rozválíme a nakrájíme ho na pruhy o šířce 1,5 cm. Každou miňonku obalíme proužkem marcipánu, na bok přitiskneme lentilky jako kolečka a do každého vagonku dáme…
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané…
Tato originální dortová lízátka, známá jako cake pops, jsou tvarovaná do vajíček a zdobená čokoládovou polevou s velikonočními motivy. Jsou ideální jako sladká odměna…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané…
Tato sladká pochoutka kombinuje jemnou chuť mandlového marcipánu s pestrým zdobením, které můžete přizpůsobit dle vlastní fantazie. Jejich příprava je navíc zábavná a…
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Tento krásný vánoční dort skvěle chutná díky čokoládě a meruňkové marmeládě. Čokoládu přidáme do korpusu a použijeme ji i na závěr jako polevu. Vánoční atmosféru dort…
Recept je do koláčové formy (ideálně s vyndavacím dnem) o velikosti 25 cm. Troubu předehřejte na 190°C. Mleté semínko smíchejte s cca 6ti lžícemi horké (vařící) vody,…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Troubu předehřejte na 170˚C. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev, namleté mandle, mouku, kypřící prášek, skořici,…
Dort je dutý, ale prý by se do něj daly schovat i malé perníčky.
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Těsto: 6 vajec celých vyšlehat s 6 lžícemi cukru krupice do tuha, pak přidat 4 lžíce polohrubé mouky a 2 lžíce kakaa a vmíchat. Vylít na vymazanou a vysypanou dortovou…
Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu zapneme na 190st.Plech vymažeme trochou másla nebo oleje. Máslo dáme do misky a ručním…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…