Houskové knedlíky s petrželí
Recept ještě nebyl hodnocenRohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po…
Škvarkové pagáčiky jsou lahodné kousky slaného pečiva. Křupavé škvarečky ovoní a ochutí, pepř přídá říz, kynuté překládané těsto bude lehounké a nadýchané. Vyzkoušejte a…
Pagáčiky jsou úžasné samy o sobě. Pokud do nich přidáme ještě navíc medvědí česnek, získáme skvělou slanou pochoutku. Jarně zpestřené přílohové pečivo, chutná svačinka…
V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má…
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 - 15 minut doměkka. V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného…
V míse smícháme mouku, vločky, kokos a cukr. Margarín a sirup rozehřejeme, přidáme vodu a sodu a vše vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Důkladně promícháme. Je-li…
Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…
Bagetu rozřízneme, každou polovinu potřeme margarinem a posypeme bylinkami.Bagetu pečme v rozpálené troubě pod grilem a horkým vzduchem asi 2 minuty. Správně připravená…
Z droždia, trocha cukru a asi 100 ml vlažného mlieka pripravíme kvások. Po vzkypení spracujeme z uvedených surovín cesto. Necháme stáť cca 10 minút.Medzitým pripravíme…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na…
Změklý margarín(máslo)dáme do mísy, přidáme celá vejce a sůl a ručním šlehačem ušleháme do pěny. Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a spolu s vodou rovnoměrně…
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a pak přidáme všechny přisady, dobře promícháme a je hotovo.
V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V…
Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké)necháme hodinu odpočinout. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme…
Máslo rozehřejte v mikrovlnce a poté je nechte vychladnout. Z vody, mléka, mouky a prášku do pečiva připravte hladké těsto. Přilijte rozehřáté máslo. Rozehřejte…
Vodu so štipkou soli a margarínom privedieme k varu. Keď začne vrieť, stiahneme oheň, naraz vsypeme múku a ihneď miešame. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane chytať…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto. Rozdělit…
Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů ve druhém pololetí 2023