Zvěřinový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Plněné bramborové knedlíky sypané cibulkou jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat.V…
Jako první ponořte Lauben Sous Vide Stick do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 °C a čas na 2 hodiny.Kachní prsa okořeňte dle svých zvyklostí, jen je v tuto chvíli…
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme,…
Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.Hrušky zakápneme šťávou z…
Cibuli nakrájenou na jemno opékáme na sádle do hněda. Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Zalijime vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme,…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Všechny suroviny důkladně vymícháme do hladké pomazánky. Necháme vychladit.
Maso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24hod. v lednici. Poté přendáme vše i s…
Kompletní jídlo, které neurazí ani ve svátečnější den, najdete v tomto receptu. Opečené plátky uzené krkovice jsou doplněny jemnou pažitkovou kaší a výrazným přelivem ze…
Čtyři plátky sýru položíme do čtverce tak, aby se trochu kraje překrývaly. Namažeme Nivou smíchanou s máslem, majolkou a pažitkou. Na to přidáme brusinky asi pásek…
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která…
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout.Vykrajujeme tvary, které pečeme ve středně vyhřáté troubě.Zpracujeme suroviny na náplň - kokos smícháme s…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a šlehačku a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokos. Těsto vylijeme na olejem vymazaný a…
Maso lehce naklepeme a přes noc naložíme do marinády z vajec, hořčice, marmelády, utřeného česneku a soli. Poté zprudka orestujeme na pánvi, stačí, aby se maso…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet. Vykrajujeme tvary, které pečeme v horké troubě, stejně jako linecké cukroví. Upečené slepujeme brusinkovou…
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Dobře vyuzené maso není třeba vařit, nakrájíme 2 plátky na osobu a prohřejeme na páře. Všechny uvedené ingredience na omáčku dáme do hlubší pánve, promícháme a na…
Rozpálíme grilovací pánev nebo gril. Sýr nakrájíme na hrubší plátky. Lehce poprášíme kořením a grilujeme z obou stran. Podáváme s brusinkami na listovém salátu.
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s kváskem a zbytkem přísad. Zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou…
Léčil dásně námořníků, pomáhá chránit před koronou! Překvapivá fakta o citronu a jeho využití
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší vosí hnízda? Dělejte je podle Kristiny!
Kukuřice poroste i na zahradě. Teplomilná rostlina potřebuje vláhu a je citlivá na zimu, proto je lepší ji předpěstovat a sázet později