Vdolky naší holky
Recept ještě nebyl hodnocenBavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými…
Máte rádi linecké cukroví? Potom si jistě oblíbíte i recept na tento koláč. Křehké máslové těsto perfektně ladí s lehce kyselou rybízovou marmeládou, která celý moučník…
Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy…
Koláč nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se využít také na košíčky, vánoční slepované cukroví a další dobroty. Plnit…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Perníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Oblíbený jablečný koláč z lineckého těsta je klasikou našich babiček a maminek. Pokud toužíme po změně, můžeme jablka nahradit marmeládou a šťavnatým tvarohem. Moučník…
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník k snídani nebo sladkou dobrotu po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný a lehce pikantní díky rybízové…
Dva pláty křehkého těsta a mezi nimi šťavnatá náplň z tvarohu a marmelády, ideálně pikantnější a osvěžující chuti. Není třeba mnoho práce a už nás na stole čeká lákavá…
Opilého Izidora zná většina z nás jako mini dortík nebo plněný košíček na vánoční tabuli. Pracnost receptu vás může vyděsit, ale nebojte, tři vrstvy jsou hotové za pár…
Lahodné smažené koblížky, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, tradičně připravujeme v období masopustu. Koblížky z kynutého těsta však můžeme usmažit kdykoliv…
Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto…
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Dno dortové form vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto vyklopíme na…
Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.Vejce…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Vychutnejte si šťavnatý linecký mřížkový koláč s jemnou marmeládou, který je dokonalým spojením křehkého těsta a sladké ovocné náplně. Každý koláč je jiný dle momentální…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Přidáme olej, polohrubou mouku a špetku prášku do pečiva, pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Pořádáte dětskou oslavu a hledáte něco speciálního pro malé raubíře? Něco, co je trochu poleká, ale zároveň i rozesměje? Pak je tento recept přesně tím pravým. Do pečení…
Těsto si uděláme v domácí pekárně-kdo jí nemá udělá v ruce. Nejprve dáme tekuté ingredience, pak mouku a droždí. Když máme hotovo, tak těsto dáme rovnou na plech na…