Koník pro třicátníci
Recept ještě nebyl hodnocenOříškový korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Pořád šleháme na nejnižší stupeň přidáme citr. kůru, mleté oříšky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oříškový korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Pořád šleháme na nejnižší stupeň přidáme citr. kůru, mleté oříšky a…
Ze surovin zpracujeme těsto. Formičkou vykrajujeme kulaté tvary, potřeme marmeládou a poklademe ořechy. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme asi 15 minut.Na velké…
Mléko nalijeme do hlubší mísy nebo jiné nádoby. Přidáme cukr, sůl a vejce. Zamícháme (já používám šlehač, je to rychlejší). Postupně dle potřeby přidáváme mouku, tak,…
Žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým, přidáváme střídavě prosetou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažu mastným a vysypu polohr.moukou.Peču na 200°c.…
Jednoduchá příprava, vše pořádně zamícháme bez ovoce. Naplníme formičky na nanuky do tří čtvrtiny. Přidáme očištěné kuličky rybízu nebo borůvek. Necháme dobře zamrazit…
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Ušleháme žloutky s cukry a víc teplou vodou do pěny, přidáme olej, šleháme do tužší hmoty. Přidáme ostatní spolu smíchané suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.…
Nejdříve uvaříme vanilkový pudink ze dvou balíčků prášku a 800 ml mléka, přidáme 4 lžíce cukru. Necháme vychladnout.Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jedno těsto…
Mouku, cukr, prášek do peč., prášek do perníku a kakao smícháme. Přidáme vejce, olej, mléko, marmeládu, med a všechno šlehačem smícháme, přidáme trochu štávy s…
Nejprve ušleháme společně vejce s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, pudinky a upečeme na 200 stupňů (horkovzduch). Během pečení si uvaříme z cukru, tuku, kakaa…
Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Potom vyválíme na placku, vykrajujeme kolečka, doprostřed dáme marmeládu, přehneme na půlky,…
Ušleháme sníh, žloutky s cukrem, do žloutků zašleháme olej a opatrně vmícháme postupně na střídačku mouku a sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než se přestane těsto…
1/Všechny uvedené suroviny na korpus zamícháme dohromady a vlijeme na řádně vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. Necháme…
Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme…
Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme…
Piškot: 7 vajec + 7 polévkových lžic cukru ušleháme dohusta. Lehce vmícháme 7 polévkových lžic mouky, do které jsme zamíchali 1 kávovou lžičku kávy a 1/4 prášku do…
Do mísy prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme zbytek surovin, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem). Pečeme v předehřáté…
Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě vzejít.Propracujeme těsto a necháme 45 minut kynout. Porce je na 4 koláče…
Ze všech surovin kromě marmelády vypracujeme těsto. Dáme odležet do lednice, nejméně na 2 hodiny nebo i přes noc.Pečící plech vyložíme papírem. Z těsta si odebíráme malé…
Z mouky, másla, kakaa, hladké mouky, žloutku vypracujeme těsto. Necháme odležet, rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180°C. Poté lepíme oblíbenou marmeládou,…
Těsto: Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou. Z…
Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa. Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme.Formu…
Domácí kečup krok za krokem: Voní skořicí a vydrží celou zimu v perfektní kondici
Zdravé mlsání: Ovocné bonbony, domácí Kinder řezy nebo sušenky z červené řepy si děti zamilují
Přemysl Otakar I. měl na talíři maso s ovocnou omáčkou, křepelky, vrabce i medem slazené obilné kaše