Dort k promoci ( Inspirace)
Recept ještě nebyl hodnocenPo upečení a vychladnutí, naplníme, potáhneme, dozdobíme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po upečení a vychladnutí, naplníme, potáhneme, dozdobíme.
Oloupané brambory pokrájíme, dáme do hrnce, mírně osolíme a zalijeme vodou jen těsně nad ně. Brambory uvaříme doměkka, ale nescedíme je. Rovnou je i se zbylou vodou po…
Zo surovín upečieme piškotu v tortovej forme.Po vychladnutí prekrojíme a spodnú časť potrieme s lekvárom a vrch pokrájame na trojuholníky. Na natretú piškotu môžeme dat…
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na…
Vypracujeme těsto, vykrájíme kolečka nebo jiný tvar a upečeme.Na kolečka dáme kuličku náplně a přimáčkneme motýlkem vlašského ořechu.
Těsto: 125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci…
Do mísy prosejeme hladkou mouku se sodou, přidáme cukry, kakao a metličkou vše promícháme. Lžíci mouky odložíme stranou a smícháme se sodou. V odměrce rozmixujeme vegan…
Na korpus šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Rozetřeme do dortové formy vyložené papírem na…
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s PDP a lehce jí vmícháme do žloutkového základu. Nakonec vmícháme…
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme jablka, citronovou kůru, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme brusinky. Polovinu těsta…
Dno formy ve tvaru srdce vyložíme pečícím papírem a okraje potřeme máslem. Vyšleháme vejce s cukrem, potom přidáme mléko, marmeládu, kakao, olej, sodu a mouku. Uděláme…
Všechny suroviny dáme do jedné mísy a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud se nám zdá těsto řidčí, přidáme vločky, pokud naopak, přidáme mléko. Taky zde platí, čím…
Bílky s cukrem ušleháme do husté pěny. Po jednom zašleháme žloutky a po lžicích olej. Pak zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do formy (průměr 24 cm) s vymyzaným a…
Na plech dáme pečící papír a vyložíme jednou vrstvou sušenek.Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a ihned do něj zamícháme jogurt (těch prvních 200 g…
Korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Mouku, minerálku, cukr, sůl, mléko, máslo a vejce důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou kůru z dobře umyté limetky. Těsto necháme chvíli odpočinout.Mezitím…
Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou…
Ušleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu (musí dělat špičky).Do sněhu postupně všleháváme střídavě 5x žloutky a 5x olej, nakonec vmícháme mouku.Do formy…
Den předem připravíme suroviny na krém. Do malého kastrůlku vlijeme smetanu a přidáme nalámanou čokoládu. Vše opatrně zahříváme za stálého míchání, dokud se čokoláda…
Sušenky rozdrtíme najemno, zalijeme rozpuštěným máslem, dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Pak přilijeme smetany ke šlehání a vše dobře ušleháme na hladký…
Z pudinků, cukru a mléka uvaříme hutnou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vlažné zamícháme - né rozmícháme, marmeládu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Pak…
Smícháme nejprve suché suroviny, poté přidáme tvaroh, mléko vejce, olej a marmeládu a vypracujeme těsto.Vymažeme papírové košíčky a plníme lžící do 3/4. Těsto vyjde na…
Z polohrubé mouky, změklé Hery a sýra vypracujeme těsto. Z těsta si postupně vytvarujeme malé kuličky, do kterých prstem uděláme malý důlek, vzniknou tak malé koláčky.…
Jídelníček na rekreacích ROH: Vydatné snídaně, na oběd výběr ze čtyř jídel a pokaždé tradiční moučník
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Klasický dort českých cukráren Harlekýn: Nadýchaný jako obláček je díky sněhu z bílků, typickou chuť dodá pařížská šlehačka