Jemný houskový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenŽemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, mouku a na kostičky nakrájenou housku.Pak se zlehka vmícháme sníh.Knedlík hodinu vaříme lehce zabalený do máslem vymazaného…
Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Roláda krásně vypadá a ještě líp chutná, je to skvělý dezert i na sváteční chvíle. Jindy zas můžeme…
Nepečená roláda je recept, který zvládnou i naprostí začátečníci. Roláda krásně vypadá a ještě líp chutná, je to skvělý dezert i na sváteční chvíle. Jindy zas můžeme…
Pokud do moučníku přidáte vlašské ořechy, můžete se těšit na luxusní pochutnání. Ořechy dodají chuť i lehounkou křupavost. Doplňte ořechový korpus rolády ještě výborným…
Sušenky pomeleme, přidáme ostatní přísady a vše zpracujeme v těsto. Vyválíme 2 placky, které potřeme krémem a stočíme v roládu.Mírně pomoučíme hladkou moukou. Nepečeme…
Chtěli byste pro svou rodinu či blízké připravit dezert, ale nemáte čas na pečení? Potom vás potěší rychlý recept, který se obejde bez trouby. Kouzlo spočívá v máslových…
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenovém papíru rozválíme 5 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí papíru roládu zavineme. Necháme ji 2-3…
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenovém papíru rozválíme 5 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí papíru roládu zavineme. Necháme ji 2-3…
Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou…
Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem.Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná.…
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vejce se 180 g cukru ušleháme a pomalu přidáváme olej. Pak přisypeme mouku, pudink, a prášek do pečiva.V kastrůlku necháme…
Mouku smícháme s vanilinem a 150 g. cukru. Rozpustíme tuk a vlijeme do směsi a rychle uděláme drobenku. Z tvarohu, vejce, cukru, pudink. Prášku, smetany a citr. kůry…
Z mouky, 75 g. cukru,vejce, soli,citr.kůry droždí a mléka uděláme těsto. Necháme kynout 30 min. Jablka pokrájíme a podusíme ve víně s cukrem a vodou. Těsto dáme na plech…
Z mouky, 75 g. cukru,vejce, soli,citr.kůry droždí a mléka uděláme těsto. Necháme kynout 30 min. Jablka pokrájíme a podusíme ve víně s cukrem a vodou. Těsto dáme na plech…
Recept na švestkový koláč z křehkého těsta, pečený v dortové formě a pokrytý vrstvou tvarohu a ovoce. Jeho příprava není složitá, jen je potřeba počítat s odpočinutím…
Recept na švestkový koláč z křehkého těsta, pečený v dortové formě a pokrytý vrstvou tvarohu a ovoce. Jeho příprava není složitá, jen je potřeba počítat s odpočinutím…
Třešňový koláč je klasický dezert, který spojuje jemné, máslové těsto s bohatou chutí šťavnatých třešní. Tento koláč je ideální pro každou příležitost, jeho příprava je…
Z mouky, cukru, vajec, mléka, másla, prášku do pečiva, citrónové kůry a vanilkového cukru umícháme těstíčko husté asi jako na palačinky. Na dno vymaštěné formy naklademe…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Chcete-li zažít dokonalou odpolední siestu, nachystejte si voňavou kávu a šťavnatý meruňkový koláč s drobenkou. Je jednoduchý, chutná moc dobře a na talíři bude nejlépe…
Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj. Dno tě sta…
Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření
Aby měl beránek nejlepší formu. Podle čeho ji vybrat a kolik za ni zaplatíte?
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu