Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie472 kJ /
113 kcal
Bílkoviny21,00 g
– z toho živočišné bílkoviny21,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky3,20 g
– nasycené0,77 g
– nenasycené1,62 g
–– mononenasycené1,36 g
–– polynenasycené0,26 g
––– omega 30,01 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Pečený divočák

Pečený divočák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…

Zdenka +++

190 min

Jednoduchý lák na maso k uzení

Jednoduchý lák na maso k uzení

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…

pavelk

90 min

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…

Cibulová omáčka od babičky

Cibulová omáčka od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou…

fraudidi

40 min

Anglická hovězí pečeně

Anglická hovězí pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a…

Sekaná s sýrem

Sekaná s sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme velkou šišku.Přendáme do pekáče, potřeme žloutkem povrch masa, posypeme kmínem a solí .Lehce podlijeme vodou, přikryjeme…

znamenivah

90 min

Moravské jitrnice

Moravské jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…

Rybí karbanátky v nálevu

Rybí karbanátky v nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…

Krůtí sádlo a škvarky

Krůtí sádlo a škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Koupili jste velkou krůtu a nevíte, jak zpracovat sádlo, tučné části, kůži a menší odřezky? Z tohoto všeho můžete připravit báječné sádlo se škvarky, které má všestranné…

Miru63

165 min

Krůtí pečená roláda

Krůtí pečená roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…

Marie Svarcova

100 min

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…

pavelk

120 min

Kuřecí vývarek

Kuřecí vývarek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…

modinka

120 min

1 2 3 13