Balkánské koule s ajvarem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova, pak klademe do zapékací misky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 023 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,50 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova, pak klademe do zapékací misky a…
Maso promícháme s vejcem, pokrájenou cibulí, nadrcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i…
Cibuli nasekáme velmi jemně na kostičky. Do misky dáme mleté maso, cibuli, sladkou papriku, čerstvě rozdrcený pepř, vymačkaný nebo utřený česnek, sůl a trochu pálivé…
Vše smícháme ve směs, dle potřeby ještě přisolíme, ale drůbeží polotovar je už předem slaný, tak pozor! Přendáme do formy nebo utvoříme šišku a pečeme v troubě na 180°C…
Brambory oloupeme, rozřízneme podélně, vydlabeme trošku vnitřek. Smícháme rýži, maso, vejce, hořčici, česnek-utřít, cibulku- najemno, sýr, trochu soli a pepře,…
Rozmiešame prísady na cesto a upečieme z neho na panvici 4 placky. Necháme ich vychladnúť. Na troške oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme prelisovaný…
Rozpálíme pánev na vysokou teplotu.Předem ochucenou a připravenou sekanou rozdělíme na 6 kusů, poté vytvarujeme do tvaru koft.Opékáme na pánvi po dobu 4 až 5 minut na…
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Co udělat se zelenými rajčaty? Usmažte je, dejte do papírových pytlíků s jablky, nebo je naložte i s kořením
Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc