Boršč z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenV pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 448 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 1,30 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Uvaříme silný hovězí vývar, maso vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vložíme zpět do vývaru, ve kterém jsme předtím ještě uvařili zeleninu do měkka. V míse smícháme…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji.Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci…
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Hovězí maso z vývaru nakrájíme na malé kousky.Rýži opláchneme, dáme do nádoby, zalijeme vodou, přidáme kurkumu sůl a pod pokličkou…
Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby…
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Co udělat se zelenými rajčaty? Usmažte je, dejte do papírových pytlíků s jablky, nebo je naložte i s kořením
Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc