Plněné papriky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenZ paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo,…
Rajčata v horní části lehce nařízneme do kříže, vhodíme do vařící vody a vyjmeme. Pak je oloupeme a nakrájíme.V kastrůlku vhodném do trouby rozehřejeme olej a na něj…
Slané jednohubky nemusí být jenom z obloženého pečiva. Zkuste obměnou vytvořit a upéct malé kuličky z mletého masa. Uvidíte, že budou mít úspěch u vašich hostů. Kuličky…
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Zapékané brambory s mletým masem ve stylu lasagní přijdou k chuti celé rodině. Brambory je dobré uvařit ve slupce, lépe se pak krájí na plátky. Masová směs je velmi…
Pokud potřebujete rychlý a zároveň úsporný oběd nebo večeři, uvařte tahle kolínka s mletým masem. Pokrm je chutný a příprava velmi jednoduchá. Tuhle večeři stihnete…
Tradiční velikonoční nádivku připravují každý podle svého oblíbeného receptu. Zbyde-li nám, můžeme ji zapracovat do mletého masa a vytvořit tak plněné roládky. Zabalenou…
Typicky podzimním obědem jsou karbanátky z mletého masa a růžičkové kapusty. Maso tak bude zase odlišně dochuceno a hlavně se nám podaří propašovat tuto ne zcela…
Rizoto s mletým masem je jednoduchý a sytý pokrm, který skvěle poslouží jako rychlý oběd i večeře pro celou rodinu. Spojuje šťavnaté maso, zeleninové lečo a rajčatový…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Maso nejprve zpracujeme s vodou a vajíčkem, pak přidáme drobně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a koření a opět dobře prohněteme. Nakonec přidáme nahrubo…
Občas se každý z nás potýká s nedostatkem času a v takové chvíli je skvělé mít po ruce rychlý a jednoduchý recept. Krajíce chleba zapečené s mletým masem alá karbanátek…
Litrovou láhví vína jsem rozválel na pomoučené kuchyňské lince listové těsto, a za občasného ucucnutí obsahu z oné láhve /Rulanda šedá/ vzniklý plát těsta pokryl z jedné…
Velkou pánev rozpálíme a vhodíme do ní na kolečka nakrájenou klobásu, kterou nasucho opečeme dohněda. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a ještě asi 5 minut opékáme.…
Kapustu rozpůlíme a krátce povaříme v osolené vodě.Potom ji nakrájíme nahrubo a smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.Česnek…
Zemiaky osupeme a uvarime do makka, roztlacime na kasu spolu s kuskom masla.Na oleji spenime cibulku, cesnak.Pridame nasekanu rajcinu a papriku, dalej pridame koreniny a…
Mleté mäso zmiešame tak zeleninou, vajíčkom, syrom, osolíme, okoreníme, prípadne dochutíme kořením podľa vlastnej chuti.Cesto rozdelíme na polovice, každú vyvaľkáme na…
Na cibuli orestujeme cibuli, česnek a přidáme mleté maso a všechno koření, krátce opečeme - necháme maso zatáhnout. Přidáme kukuřici, hrášek a drobně krájenou kapii a…
Brambory nastrouháme najemno, cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Ochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze…
Z bůčku odřežeme kůži a žebra. Podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme kapsu. Kapsu uvnitř lehce vytřeme prolisovaným česnekem a hořčicí s feferóny - někdy…
Vše, kromě zelí, smíchám a vypracuji kompaktní směs. Do zapékací misky rozložím půlku směsi, na to vrstvu okapaného zelí, asi půlku sklenice, a zbývající masovou směs.…
Cibulku nasekáme najemno a osmažíme na pánvičce dozlatova, přidáme maso, orestujeme a okořeníme. Masox si rozpustíme v horké vodě a přidáme k masu (nesolit masox je…