Dýňová nádivka
Recept ještě nebyl hodnocenDyňu narežeme na malé kocky.Rohlíky narezané na kocky zvlhčíme mliekom ( nie veľa, dyňa pustí tekutinu ), pridáme dyňu, na kocky narezané údené mäso, žĺtky, nasekanú…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dyňu narežeme na malé kocky.Rohlíky narezané na kocky zvlhčíme mliekom ( nie veľa, dyňa pustí tekutinu ), pridáme dyňu, na kocky narezané údené mäso, žĺtky, nasekanú…
Na oleji spěníme cibulku a uzené maso nakrájené na drobno, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme a přidáme nakrájená rajčata. Dochutíme česnekem,…
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme pokrájené bílé části cibulek a očistěné a na plátky pokrájené houby. Vše osolíme a podusíme doměkka. Do směsi přidáme jemně…
Kroupy uvaříme a necháme vystydnout. Na trošce oleje osmažíme cibulku a uzené uvařené maso. Poté přidáme kroupy, osolíme a opepříme. Přidáme vejce a buď dáme do…
Brambory nakrájíme na plátky. Pórek nakrájený na kolečka spaříme ve vroucí vodě, zchladíme a necháme okapat. Smícháme zakysanou smetanu s tvarohem (víc tvarohu než…
Nejdříve si uděláme míchaná vajíčka. Na plátek šunky dáme plátky sýra. Naklademe na kraj míchaná vajíčka. Na ty dáme olivy, rozpůlené žampiony a kapii. Srolujeme.…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kousky a opečeme na oleji do zlatova. Potom je osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na tenké plátky…
Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrůlku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku…
Vařené uzené maso pokrájíme na kousky, spolu s ostatní uzeninou a dáme vše na lžíci sádla nebo oleje opékat, když jsme asi v polovině, přidáme na jemné plátky nakrájené…
Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.Sýry nastrouháme.Uzené maso pokrájíme na malé kousky.Pekáček nebo misku…
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladit a oloupeme. Uzené nakrájíme na kostičky. Brambory nastrouháme. Přidáme trochu soli, vejce a uzené. Postupně přisypeme…
Do dva, tři dny starých baget uděláme hluboké zářezy jeden až jeden a půl centimetru od sebe, které zcela nedokrojíme a které naplníme dle vlastní chuti.Pokud chceme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj brambory, trochu kmínu, bobkový list, nové koření a vaříme, dokud nejsou brambory…
Maso umeleme,křen, tvrdý sýr a vejce nastrouháme a do misky přidáme tavenné sýry a vegetu. Pořádně promícháme, utřeme a nakonec vmícháme kysanou smetanu,nasekanou…
Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě…
Alobal si hodně vymastíme (používám olej ve spreji). Vajíčko rozmícháme s mlékem a na jemno nastrouhaným sýrem. Zahustíme strouhankou a ze všeho uděláme hustou kašičku.…
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mletú papriku, olúpanú pokrájanú paradajku a na kúsky pokrájanú papriku, chvíľku premiešavame a dusíme. Pridáme pokrájané lusky, po…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme uzený vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Z fazolí si dáme cca 1 lžíci stranou a zbytek…
Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme,…
Na pánvi zprudka opečeme uzené maso po obou stranách a vyndáme na talíř. Do výpeku dáme orestovat na drobno nakrájenou cibuli a žampióny nakrájené na plátky. Přidáme…
Na lyžičke oleja orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na malé kocky narezané mäso a huby. Spolu krátko orestujeme. Nakoniec vmiešame vňať. Mäso jemne…
Uzenou slaninu a maso, cibuli a kapii nakrájíme na kostečky. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní listy, dáme na pár minut povařit do osolené vody a přendáme do misky…
Sýr nakrájíme na malé kostičky, uzené také a oregano nasekáme na kousky. V hluboké míse vše promícháme. Naplníme do papíru na salám, musíme dát pozor, aby nebyla někde…
Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, aby vznikla lodička se stěnou silnou asi 1 cm. Vnitřek lilku nasekáme a osolíme. Lilkové lodičky také osolíme. Oboje…
Japonský recept na dlouhověkost? Sushi! Poznáte všechny jeho druhy?
Malé občerstvení na cesty: Slané muffiny upečete raz dva. Jak je správně péct a co s čím kombinovat?
Tvarohové noky se žahourem jsou hotové do 20 minut a chutnají fantasticky. Borůvková omáčka se dá zahustit strouhaným perníkem