Holandský sekaný vepřový řízek
Recept ještě nebyl hodnocenMleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Housku si namočíme do mléka, po prosáknutí vymačkáme a spojíme s mletým masem, bílkem, drobně nakrájenou cibulí, moukou, pepřem a solí. Vytvoříme tenké biftečky, …
Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku…
Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme…
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem na hrubo a zbytkem surovin. Necháme 2 hodiny odležet.Vejce smícháme s mlékem a česnekem. Tvoříme kuličky, které namočíme ve…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky…
Listové rohlíčky, plněné mletým masem, posypané sezamovými semínky, jsou ideálním slaným pohoštěním nejen na silvestrovské oslavy, ale také když vás přepadne nečekaná…
Mleté maso, nejlépe doma namleté, dáme do misky. Přidáme koření, utřený česnek, vajíčko a smetanu a pořádně promícháme. Dáme nejméně na hodinu odpočinout do lednice.Z…
Nejdříve na lžičce sádla osmažíme nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Maso s cibulí a vodou prošleháme ponorným mixérem a zjemníme ho.Do masa přidáme tvaroh, mrkev…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s plátky…
Ze směsi uděláme karbanátky, polovinu karbanátků osmažíme na oleji a podáváme s bramborem, salátem nebo s bramborovou kaší.Druhou polovinu karbanátků opečeme po obou…
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova, pak přidáme pokrájenou mrkev s paprikama, rajčatama a rozdrobené maso, necháme ho také osmažit a zalijeme…
Kuřecí roláda plněná mletým masem je šťavnatý a lahodný pokrm, který spojuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí pikantní náplně. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i…
Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime…
Sýry nastrouháme na jemno. Maso smícháme se sýry, smetanou, oblíbenými bylinkami a kořením. Důkladně propracujeme a necháme nejméně hodinu odpočinout.Troubu vyhřejeme na…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Přidáme vejce, koření a smetanu a důkladné promícháme. Papriky vydlabeme, očistíme a naplníme masem.…
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky. Maso promícháme s vejcem, kořením a petrželkou. Do dobře vymíchané směsi přidáme tvrdý sýr, vytvarujeme karbanátky plochého tvaru a…
Mleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý…
Minikarbanátky s houbovou omáčkou jsou skvělým spojením šťavnatého masa a jemné, krémové omáčky plné vůně lesních hub. Skvělá volba pro rodinnou večeři, která potěší…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…