Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso zaječí - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie469 kJ /
112 kcal
Bílkoviny23,30 g
– z toho živočišné bílkoviny23,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky2,10 g
– nasycené0,72 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,48 g
–– polynenasycené0,62 g
––– omega 30,35 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Zajíc na smetaně  se zeleninou

Zajíc na smetaně se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…

Veronika.Hrozna

165 min

Zajíc "Provence"

Zajíc "Provence"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zajíce naložíme v pekáčku do koření s olejem a trochou vody, přiklopíme a necháme den uležet. Pečeme přiklopené na 200°C cca 1,5-2 hodiny, podle toho, jak je zajíc…

k.radulka

1560 min

Černá omáčka

Černá omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…

Hella

65 min

Zajíc "na černo"

Zajíc "na černo"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek. Na kastrole…

Jurajda

120 min

Zajíc na víně

Zajíc na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle…

Guláš ze zajíce

Guláš ze zajíce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…

Zajíc na mrkvi

Zajíc na mrkvi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme…

JanaDorazinova

120 min