Zajíc na smetaně se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 469 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,10 g |
– nasycené | 0,72 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,48 g |
–– polynenasycené | 0,62 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Zajíce naložíme v pekáčku do koření s olejem a trochou vody, přiklopíme a necháme den uležet. Pečeme přiklopené na 200°C cca 1,5-2 hodiny, podle toho, jak je zajíc…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek. Na kastrole…
Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle…
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme…
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme půl lžičky kmínu, pepř, papriky, orestujeme, podlijeme vodou.Kysané zelí pokrájíme, přidáme sůl, podlijeme, přisypeme brambory a vaříme…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé). Dno zapékací…
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
Holka u plotny radí: Jak na božské knedlíky bosáky? Dokonalou chuť zajistí malý fígl