Matesová chuťovka - báječná pomazánka k posezení
Recept ještě nebyl hodnocenMatesy pokrájíme na malé kousky, necháme jsme je okapat od oleje, všechny další uvedené suroviny pokrájíme, přidáme tvaroh, trochu lučiny s paprikou, pokrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 44,00 g |
| – nasycené | 5,00 g |
| – nenasycené | 39,00 g |
| –– mononenasycené | 27,00 g |
| –– polynenasycené | 12,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 0,80 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Matesy pokrájíme na malé kousky, necháme jsme je okapat od oleje, všechny další uvedené suroviny pokrájíme, přidáme tvaroh, trochu lučiny s paprikou, pokrájenou…
Vyzkoušejte lahodnou matjesovo-vajíčkovou pomazánku, která spojuje jemnost vajec s výraznou chutí matjesů. Tento krémový pokrm je ideální na čerstvý chléb nebo krekry.…
Matjesy nakrájíme na nudličky a ty poté nakrájíme na kostičky. Olej z matjesů ponecháme stranou! Nakrájené matjesy vložíme do větší misky a přidáme tvaroh s nakrájenou…
Tatarák z hovězího masa zná pravděpodobně každý, a buď se mu vyhýbá, nebo na něj nedá dopustit. Pokud ale patříte spíš mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte tuto verzi…
Tatarák jistě patří k oblíbeným chuťovkám k televizi i na večírek. Jeho obdobu můžeme připravit i z matjesových filetů. Ty drobně pokrájíme, smícháme se zeleninou,…
Jednohubky s matjesovým salátem jsou jednoduché, přitom pikantní a lehké – ideální na oslavy. Jemně slané matjesy drobně pokrájené do jemného salátu stačí navrstvit na…
Matjesy pokrájíme na malé kousky. Cibulky očistíme a drobně pokrájíme i se zelenou natí.Obojí smícháme v misce i s olejem z matjesů, opepříme, trochu osolíme a dáme do…
Zeleninu uvařime. Necháme úplně vystydnout. Oloupeme. Červenou řepu, mrkev a brambory nastrouháme na velkém struhadle. Každé zvlášť. Cibuli a rybu nakrájíme nadrobno,…