Pečená jablka
Recept ještě nebyl hodnocenPečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Červené zelí je plné vitamínů, proto je dobré ho zařadit do svého jídelníčku. Ochutíme ho rozinkami a sójovou omáčkou. K zelí podáváme pečené kousky kuřete marinovaného…
Šípky jsou ideálním zdrojem vitamínu C, který je v zimě potřeba doplnit. Při podzimní procházce tak můžete nasbírat červené bobulky a zpracovat je na lahodný a zdravý…
Očistíme zázvor a citróny pokud nemáme bio, oloupeme.Citróny a zázvor nakrájíme na plátky.Do sklenice postupně vrstvíme plátky citrónů, na ně plátky zázvoru a vše…
Koleno vykostíme (z kostí můžeme udělat polévku, která je výborná), nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme. Přidáme olej, prolisovaný česnek,.grilovací koření, sojovku,…
Tvaroh, máslo, žloutky a med smícháme, přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.Těsto nalijeme do kulaté formy a navrch dáme višně nebo jiné ovoce…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně osolíme. Připravíme marinádu z medu, sójové omáčky a česneku, do které prsa nejlépe přes noc, ale alespoň na hodinu až dvě naložíme…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota. …
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto.Vytvoříme kuličky, které lehce zmáčkneme vidličkou.Pečeme na 190°C 10 minut.
Smícháme všechny suché suroviny.Přidáme postupně mléko, olej, vejce a med.Vše smícháme dohromady. Uděláme těsto.Pomocí lžíce dáváme do formy na muffiny nebo do velkých…
Dědo, dědo, že se nejí sýkorky? ječí Verunka. A děda ? No jasně, v zimě na krmítku ..Dědo, ty jsi zlej, ptáčci se nejí. To víš, že nejí, říká děda a Verunku pohladí po…
Máslovou dýni omyjeme a nakrájíme na malé, asi centimetrové kostičky. Smícháme s červenou paprikou, tymiánem a česnekovým olejem. Dáme na pečícím papírem vyložený plech…
1) V uzavíratelné sklenici smícháme mléko s chia semínky,můžeme osladit, případně ochutit. Promícháme, přikryjeme a dáme přes noc do lednice. 2) Druhý den dáme navrch…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Máslo s medem, vejci a solí vymíchejte do pěny, přidejte mléko a pak vmíchejte cukr, mouku a prášek do pečiva.Vaflovač rozpalte a doprostřed dejte vždy tři polévkové…
Bravčové kotlety z oboch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.V miske zmiešame med, vodu, soľ, ocot a kajenské korenie.Na panvici na vysokej teplote zohrejeme olej…
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Oblíbený osvěžující nápoj z čaje a drobných praskajících kuliček můžeme připravit snadno doma, a to bez umělých sladidel a konzervantů. Navíc ho můžeme doladit podle své…
Kachní prsa jsou uvnitř šťavnatá a křehká a na povrchu mají zlatou křupavou kůži. Chutnají skvěle i v kombinaci s ovocem. Vyzkoušejte je například s hruškou ovoněnou…
Perníčky, které jsou pro někoho těmi nejlepšími. Možná budou i pro vás. Dokud to nevyzkoušíte, nebudete to vědět. Takže poshánějte suroviny a pusťte se do pečení. Třeba…
Vyšleháme vejce, cukr a tuk. Pak přidáme mouku, prášek , olej a vodu. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 180stupňů 45 minut. Po vychladnutí korpus rozkrájíme…
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka