Palačinky na francouzský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Korpus: Vyšleháme bílky, postupně přidáváme cukr po vyšlehání postupně přidáváme jeden žloutek, lžíci oleje a pořád dokola. Až je krém hladký a pořádně zamíchaný.…
Piškoty umeleme (20 si dáme bokem) a smícháme s kakaem, ořechy, medem, bílkem a popřípadě vodou. Z těsta tvoříme úlky. Těsto se vůbec na formičku nelepilo, takže není…
Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou 3 díly vody (zhruba)... Mezitím si oloupeme kokosový ořech a vypustíme z něj vodu…
Dýni nastrouhejte do větší misky najemno. Přidejte vajíčka, med a mléko. Vše spolu promíchejte a přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a olej. Ořechy a čokoládu…
Zralé broskve nebo nektarinky pokud možno oloupeme a spolu s citrónovou šťávou, broskvovou šťávou nebo vodou a medem je rozmixujeme. Do sklenky nalijeme 100 ml…
Na korpus ušleháme bílky se solí dotuha, přidáme cukr písek a důkladně šleháme, dokud sníh netvoří špičky. Poté všleháme olej a žloutky a zlehka vmícháme mouchu…
Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé…
Marinádou potřeme maso ( 1-2 křížové kosti dle velikosti) a necháme uležet. Po uležení upečeme. Na másle usmažíme jíšku, zalijeme studenou vodu cca 300ml, přidáme…
Marinádou potřeme maso ( 1-2 křížové kosti dle velikosti) a necháme uležet. Po uležení upečeme. Na másle usmažíme jíšku, zalijeme studenou vodu cca 300ml, přidáme…
Kuřecí prsa nařízneme do mřížky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a prsa opečeme z obou stran. K masu přidáme stroužky…
Keksy rozmixujeme.Pridáme zmäknuté maslo a zomletý mak. Dobre prepracujem na cesto.Dno tortovej formy (priemer cca 23 cm) vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou.…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Vanilkový krém: Smetanu přivést do teploty skoro k varu. Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Řepu nakrájíme na kostičky.V misce smícháme olej, med a nálev s pepřem. Prošleháme metličkou, až vznikne emulze.Do misky přidáme řepu a cibuli. Promícháme a necháme…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Recepty podle lety prověřeného receptu babičky jsou sázkou na jistotu. Perníčky, v kterých kromě medu zavoní ořechy a samozřejmě také perníkové koření, navíc…
Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a…
Sladké banánové lívanečky k snídani vám dodají potřebnou energii a zaručí perfektní start do nového dne. Podávat je můžete tak jak máte nejradši. Skvěle chutnají s…
Tyto sladké kynuté uzly zvládne doma upéct každý - příprava je jednoduchá a s hladkým těstem se velmi dobře pracuje. Hotové jidáše jsou potřené vajíčkem a pokapané medem…
Osvědčené těsto na perníčky má snad každá rodina vlastní. Liší se v maličkostech, ale výsledkem jsou vždy voňavé, velmi líbivě ozdobené a chutné kousky medového pečiva.…
Peče celá země: V kreativní výzvě dal soutěžícím zabrat dort s linií zlomu aneb Fault line cake. Takhle se správně dělá
Rajčatová žemlovka: Jednoduché jídlo ze zásob chutná fantasticky a skvěle vás zasytí
Vařené koleno z papiňáku je nádherně šťavnaté a měkoučké, hořčice a křen mu dodají šmrnc, na stole je do hodiny