Perníkové koule
Recept ještě nebyl hodnocenNádherné a kreativní, originální cukroví, to jsou vánoční koule z perníkového těsta. K jejich přípravě potřebujete speciální formičky ve tvaru polokoule a vykrajovátko,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nádherné a kreativní, originální cukroví, to jsou vánoční koule z perníkového těsta. K jejich přípravě potřebujete speciální formičky ve tvaru polokoule a vykrajovátko,…
Příjemně sladký dort s jablky je krásně vláčný zásluhou mrkve, která se ukrývá v těstu společně s rozinkami. Posypaný mletými oříšky a potřený medem se bude v ústech jen…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou velmi oblíbené v anglosaském světě a své příznivce si nalezly i u nás. Dají se připravit i v čistě…
Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy.…
Sněhobílá kokosová vosí hnízda jsou ozdobou každého vánočního stolu. S těstem se dobře pracuje a pokud se lepí, stačí formičku vysypat kokosem. Cukroví pak bude vypadat…
Cibuli nakrájenou na jemno opékáme na sádle do hněda. Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Zalijime vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme,…
Nazdobené medové perníčky provoněné klasickým perníkovým kořením k našim Vánocům neodmyslitelně patří. Perníčky podle tohoto receptu jsou navíc opravdu měkké a kromě…
Medové perníčky jsou univerzálním cukrovím. Tradičně se pečou zejména na Vánoce, ale připravit je můžete i k příležitosti jiných svátků nebo třeba na dětskou oslavu.…
K Vánocům patří stromeček, dárky a také perníčky. Kdy jindy rozvonět dům medem a kořením. Recept na toto těsto je bez tuku, nevadí mu tedy nechat ho déle odležet. Můžete…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům.…
Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina, kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy jsou…
Už jste slyšeli o máslové marinádě? Pokud ne, doporučujeme ji vyzkoušet co nejdříve. Upečte v ní kuřecí kousky nebo rovnou celé kuře a máte výborný rodinný oběd na stole…
Klíčem k dobře připravenému vepřovému masu je delší doba marinování a dobře okořeněná marináda, která zaručí že maso získá skvělou chuť a bude krásně křehké a šťavnaté.…
Vánoce se tradičně nesou v duchu pečení různých druhů cukroví, které je navíc mnohdy v podobě tvarů vánočních motivů. A takové hvězdičky přeci nesmí chybět. Křehké, po…
Perník patří mezi velmi oblíbené stálice domácího pečení. Miluji ho zejména děti. Je to typická buchta na plech a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů, s…
Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj…
Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.Pečeme…
Trápí vás nepříjemná bolest břicha? 7 potravin, které vám od ní rychle pomohou!
Recepty ze zelených fazolek: Zkuste je podle Marcela Ihnačáka nebo zapečené se strouhankou
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?