Medovo-čokoládová kopule
Recept ještě nebyl hodnocenNa těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30min. na 170°C. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30min. na 170°C. Na…
Na těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30min. na 170°C. Na…
Klasickým způsobem připravíme kachní prsa. vykostíme, ochutíme, nasucho osmahneme kůži a dáme péct ( kachna se dá upravit dle vlastní chuti, já použil bílé víno, kmín a…
Nastrouháme ředkev, kyselou okurku pokrájíme na větší nudličky, cibuli na kostičky.Smícháme šťávu z citrónu, med, sůl, pepř.Zálivku nalijeme na salát, promícháme a…
Stehna vykostíme a naporcujeme na kousky cca 2 cm, naložíme do medu, sezamového oleje a sójové omáčky. Necháme odležet asi na dvě hodiny.Pórek nakrájíme na tenká…
Ponorným mixérem rozmixujeme cizrnu i s nálevem a se šťávou z pomeranče. Přidáme 2 lžíce medu a znovu promixujeme, směs zřídne. Dále přidáme vařenou červenou řepu a opět…
Mlieko s medom a soľou privedieme k varu.Vsypeme krupicu a mak, očistené a na drobno nakrájané jablko, citrónovú kôru (príp. škoricu).Varíme cca 5 minút, na konci…
Vše smícháme dohromady a zředíme mlékem podle potřeby. Dozdobíme dle naší fantazie:-)Pečeme na 180°C, asi 30 min.
Všechny suché suroviny smícháme a přidáme vejce rozmíchané v mléce s medem a olejem. Vše dobře promícháme metlou a vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem.Vložíme…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
Quinou propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, dochutíme dle chuti skořicí, vanilkou, čerstvě strouhanou kůrou... a vaříme na mírném plameni…
Šošovicu namočíme na pol hodiny do vody.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme narezanú ačokču (papriku) a paradajky, osolíme, okoreníme a restujeme 5…
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchnuté a okapané na…
Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme je na másle. Neustále mícháme, aby se nepřipálily.Když začnou hnědnout, přidáme lžíci medu, promícháme a ještě cca 1 minutu pražíme…
Mléko a vejce ušleháme metlou a přidáme k dalším surovinám.Dobře promícháme a necháme asi 10 minut odstát.Na troše oleje usmažíme lívance.
Prosátou mouku smícháme s prosátým cukrem, přidáme sodu, kakao a perníkové koření. Směs řádně promícháme. Dále přidáme máslo pokojové teploty, med a vajíčka.Těsto…
Zapneme troubu na 190° C. Lososa rozdělíme na 4 proužky (2 na porci). V mističce smícháme sójové omáčky, med, ocet, srirachu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor.…
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kuřecí stehna po obou stranách rozřízneme nožem, hluboko až ke kosti a vyplníme částí marinády, zbytkem marinády stehna…
Ve skleničce smícháme nakrájený citron se zázvorem. Vše nakrájeno na tenké plátky. Zalijeme medem a uskladníme v ledničce.
Smíchejte mouku (2,5 dl), droždí a sůl v míse. Přidejte vodu, jogurt, olej, vejce a med, vmíchejte zbytek mouky a zpracujte v měkké a hladké těsto. Nechte kynout…
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji, pak přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a necháme ji opéct spolu s masem. Přidáme opláchnuté švestky s…
Plátky vykostěných stehen osolíme, a naložíme do marinády smíchané z hořčice a teplého (tekoucího) medu. Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) marinovat. Na pánvi…
Poslední jídla na Titanicu: Steak ze svíčkové k snídani, grilovaná masa k obědu a vývar s mušlemi i holoubata k večeři
Perfektní buřtguláš nejen na chalupu: Buřty je dobré předem krátce orestovat a fígl je i ve správném množství cibule
MasterChef Česko: Vychutnejte si dokonalý steak s glazovanou mrkví a salátem coleslaw