Vepřová panenka plněná restovanými játry
Recept ještě nebyl hodnocenTato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Pečená dýně hokaido je oblíbený podzimní pokrm. Nasládlá chuť se pečením zdůrazní a v kombinaci s polníčkem, sladkou medovou zálivkou, sýrem a lehce kyselými semínky z…
Z křehkého vinného těsta obvykle připravujeme vánoční cukroví, skvěle ale chutnají i tyto lahodné košíčky. Náplň košíčků tvoří lískooříšková pomazánka a šťavnatá směs…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Velice snadné řezy najdeme v tomto receptu. Je inspirován známým medovým dortem. Křehké ořechové pláty těsta doplní lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany. Na posyp…
Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá…
Müsli je oblíbenou součástí snídaňových rituálů. Křupavé zapékané müsli si můžete snadno připravit i doma. Ovesné vločky s ořechy stačí promíchat s kořením, medem a po…
K podzimu jistě patří štrúdly a záviny. Jejich přípravu si usnadníme použitím již hotového listového těsta. Jako náplň tentokrát použijeme kombinaci dýně, jablek, kokosu…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Tento bleskurychlý dezert provoní naši kuchyni. Připravíme ho z osvědčené kombinace jablek, medu a ořechů a provoníme ho perníkovým kořením a vanilkou. Podáváme s…
Ovesné vločky do našeho jídelníčku přináší mnoho benefitů. Připravte si s námi na podzim tuto lahodnou a křupavou ořechovou směs. Zapečené vločky, kousky oříšků, med,…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
V chladnějších dnech přijde vhod skvělý teplý salát z pečené zeleniny. Pečením zelenině dodáme výraznější chuť, kterou ještě podpoříme medem. Po upečení zeleninu…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Pečená jablka jsou skvělým podzimním dezertem, který získá každého svou jednoduchost i úžasnou chuť. Voňavá jablka plněná ořechy, medem a skořicí se rozplývají na jazyku…
Tento salát je osvěžující a barevný pokrm plný zajímavých chutí a zdraví prospěšných látek. Křupavý fenykl se skvěle doplňuje se sladkostí červené řepy a šťavnatými…
Jemné čokoládové kuličky s krémovou náplní jsou perfektní volbou pro všechny, kdo touží po sladkém potěšení. Tyto lahodné jednohubky spojují jemnou chuť čokolády a…
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Máte vytipovaného koledníka, kterému chcete udělat radost? Nebo chcete připravit netradiční dárek k Mikuláši? Ona se během roku může vyskytnout i jiná příležitost pro…
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Udělejte si těsto několik dní dopředu, nechte ho odležet a pak s pomocí omladiny vykrajujte různé tvary, které budete po upečení…
Další z osvědčených receptů na chutné perníčky najdete v tomto postupu. V předvánočním čase si udělejte chvilku na přípravu těsta, péct a zdobit můžete klidně až za…
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak…
Lehounká roláda s náplní jemné slaďounké nadýcháné šlehačky a křupavých oříšků vás dostane do chuťové nirvány. Připravit ji stihnete do hodinky, jen ji dejte alespoň na…
I když název perníčků napovídá, že jsou dietní, i s nimi bychom měli v jídelníčku zacházet opatrně a zbytečně to s nimi nepřehánět. Pokud na ně budete mít chuť, můžete…
Gastro glosa: Hitem poslední doby je nepřijímat karty a nezveřejňovat ceny. Je na každém, jestli si to nechá líbit
Buchty na páře nebo povidlové knedlíky? Připravují se jako buchty, vaří jako knedlíky a důležité je správně umístit plátýnko
Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu