Cibulový čaj - proti kašli
Recept ještě nebyl hodnocenDorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za…
Vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme.Upečené slepujeme máslovým krémem. Vhodný krém je např. s kakaem.Polejeme polevou a zdobíme dle…
Nenáročné, chutné a ideálně i nepečené cukroví je vyhledávanou alternativou k tradičním receptům. Kokosový základ, který v sobě ukrývá barevné marcipánové zdobení potěší…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
Měkké a nadýchané perníčky, které jsou slepené pikantními povidly. Co víc si přát? No přece ještě dokonalou čokoládovou polevu. Tyto perníčky nemusí být jen sváteční…
Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.Na plech dáme pečící…
Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Pokud vám už připadají bílou polevou nazdobené perníčky poněkud nudné, můžete zkusit na polevu malovat vánoční motivy. Je to sice piplačka, ale každopádně určitě potěší…
Jednoduchý, ale osvědčený recept na perníčky můžete vyzkoušet třeba o letošních Vánocích. Vykrájené a upečené tvary perníčků dozdobte bílkovou sladkou polevou. Do…
Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat. Pečeme asi hodinu zakryté,…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku…
Vločky smícháme se skořicí a sodou. Poté přidáme arašídové máslo, rozpuštěný med a dle potřeby mléko. Těsto by se nemělo lepit. Tvoříme z něj kuličky, které dáváme na…
Způsobů jak připravit kuřecí maso existuje opravdu mnoho. Vyzkoušejte tuto jednoduchou úpravu s medovo-hořčičnou omáčkou, dochucenou aromatickým koprem. Šťouchané…
I mlsat můžeme zdravě, stačí použít ty správné suroviny. Místo cukru přidáme med a banány, mouku nahradíme ovesnými vločkami. Výborné sušenky s čokoládou, ořechy a…
Hrníčkovou bábovku zvládne opravdu každý, jednotlivé suroviny totiž odměříte jedním hrníčkem. Tuto dvoubarevnou mramorovanou bábovku navíc krásně zvláční a dochutí med.…
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?