Domácí jednoduchý medovník
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Mazurek je lahodný koláč s karamelovou mléčnou polevou na vrstvě pikantní marmelády a ořechů na povrchu. Pro dokonalý chuťový zážitek je navíc zasypán mandlovými lupínky…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, dáme na plech o velikosti 20 x 25 cm, který jsme vyložili papírem.Pečeme při teplotě 160 do slabě růžova. Nevysušit !Na vychladlé…
Všechna vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny, Lehce vmícháme prosátou mouku. Hotovou hmotu rozetřeme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečícím papírem.…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Nejen na Vánoce, ale i když vás třeba honí mlsná a máte rádi perníkové základy, jsou tu pro vás tyto expresní kuličky. Do jejich základu je potřeba strouhaný perník,…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké…
Předehřejeme troubu na 180 °C, rošt dáme o 1 níž, než je střed. Nejprve uděláme těsto na kakaový korpus. Do mísy dáme prosetou mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, prášek…
Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120 stupňů asi 30 minut. Do hrnce nasypeme…
Pečení: Vejce krátce prošleháme s cukrem, za postupného přilévání oleje. Poté vmícháme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vlejeme do libovolné formy (bábovková,…
Jednoduché a lahodné nepečené kuličky ze sušeného mléka a kakaa jsou dokonalou sladkou tečkou, kterou zvládnete připravit během chvilky. Krémová konzistence, jemná…
Vejce, cukr, rostlinny tuk, med, sodu a hladkou mouku dame do misy a ve vodni lazni vymichame vlacne testo. Michame, dokud testo nezkaramelizuje (trva chvilku - testo…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni.…
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej a múkou…
K přípravě burizonových hrudek stačí pár surovin. Základem je karamel z cukru, který dochutí sladké kondenzované mléko a máslo. Po vmíchání malých burizonů pak tvarujeme…
Velmi rychlý a lahodný kávový likér připravíte pouze z několika málo surovin. Z uvedeného množství připravíte asi 1 litr likéru, který můžete rozlít do menších lahviček…