Tvarohový trhanec s ovocem a kysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo, žloutky, sůl a citronovou kůru vyšleháme do pěny. Pak vešleháme tvaroh a mléko.Bílky ušleháme s cukrem na hustý sníh.Žloutkovou směs spojíme s prosátou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo, žloutky, sůl a citronovou kůru vyšleháme do pěny. Pak vešleháme tvaroh a mléko.Bílky ušleháme s cukrem na hustý sníh.Žloutkovou směs spojíme s prosátou…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Houbová omáčka patří mezi…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Křupavé sýrové těstíčko, kterým jsou žampiony obalené láká k zakousnutí. Příprava této dobroty je velmi snadná, stačí jen namíchat správnou hustotu těstíčka, aby ze…
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy robota a hnětacím hákem necháme vypracovat hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě…
Hlíva je jednou z mnoha oblíbených hub. Její variabilnost nám přináší nespočet možností, jak ji připravit. Jedním z nich je také hlíva na paprice. Ano, jako kuře na…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
U bábovky se občas stane, že je těsto příliš suché. S tímto receptem se toho bát nemusíte. Řecký jogurt zajistí, že je bábovka vláčná a měkká. Díky skořici krásně voní a…
Pečené kuře plněné nádivkou je vskutku slavnostní pokrm. Avšak tradiční nádivku lze přece jenom lehce obměnit a udělat pokrm zajímavější. Vyzkoušejte přidat do nádivky…
Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s…
Mazanec pro maminku je sladký chlebíček z domácí pekárny, plný sušeného ovoce a ořechů. Voní citronem, rumem, vanilkovým cukrem i použitým sušeným ovocem. Po vyklopení…
V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru.Po vykynutí přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem. Vypracujeme hladké…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka a růžičky vyjmeme.Maso nakrájíme na hrubší nudličky, mírně osolíme, opepříme a zprudka…
Podle receptu připravíme velmi jednoduchý a poměrně rychlý pokrm. Na pánvi osmahneme krájený špek s cibulí a přimícháme moučné nočky, uvařené ve vodě s houbami.…
Masové karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů, například se žampiony, dochucené česnekem a mletou paprikou. Jako bonus jsou nenáročné na přípravu a pokud zvolíte…
Křupavé croissanty jsou výborné ke snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě. Připravíme je z kynutého těsta, které poklademe máslem a několikrát provalujeme. Croissanty…
Přílohový knedlík, který můžeme jednoduše připravit i když doma zrovna schází vajíčko. Vejce bývá přítomné ve většině receptů. Ale i bez něj je knedlík nadýchaný a…
Polovina léta znamená nejen to, že dětem se přehouply prázdniny do druhé poloviny, ale také to, že sklízíme nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Dostanete-li se k…
Jestli se chystáte jako přílohu uvařit domácí knedlík, vyzkoušejte tento houskový knedlík s jednoduchou přípravou v domácí pekárně. Po nakynutí knedlíky vařte 20 minut…
Tradiční bramboráky voňavé po majoránce a česneku, tak je známe všichni. V tomto receptu však přidáme navíc ještě sušené houby. Kombinace vůní a chutí je naprosto…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Všechny suroviny smícháme, můžeme použít ruční šlehač. Těstíčko necháme cca 15-30 minut odležet v lednici. Ze začátku použijeme jen 500 ml mléka a pokud je třeba, tak po…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Přidáno 21. 9. 2024 09:16
Přidáno 21. 9. 2024 09:06
Přidáno 20. 9. 2024 20:22
Přidáno 20. 9. 2024 14:00
Přidáno 20. 9. 2024 12:23
Přidáno 20. 9. 2024 11:07