Lasagne s medvědím česnekem, kopřivami a nivou
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne patří k pravým italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. Jednou z nich je tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lasagne patří k pravým italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. Jednou z nich je tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je směs…
Malé dortíčky, co potěší mlsné jazýčky. Takové najdete v tomto receptu. Korpus je osvěžen banánem a jablkem. Jednoduchý krém z jogurtu a pudinku doplní pikantní…
Sváteční oběd v našich končinách obsahuje zpravidla maso, knedlík a zelí nebo omáčku. S tímto receptem pak můžete připravit tradičního králíka s kynutým knedlíkem a…
Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu.…
Osvěžující moučník z křehkého těsta s pudinkovou náplní a jahodami je korunován čirým dortovým želé. Porce tohoto jahodového moučníku pak vypadají jako klínky letního…
Kromě klasických marinovaných plátků masa můžeme grilovat i tuto výtečnou kuřecí kapsu. Náplň připravíme z uzeného masa, housek a petrželky. Kapsy grilujeme v alobalu…
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Tyto slané muffiny z kynutého těsta se hodí ke svačině, kterou snadno zabalíte na cesty. Čerstvá bazalka, sušená rajčata, mozzarella a černé olivy dodávají muffinům…
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou je klasika. Ale co se stane, když přidáte do těsta pár lžic rumu? Vyzkoušejte náš recept a možná budete přidávat rum do těsta…
Pokud nevíte, jaký moučník upéct pro návštěvu ke kávě, pak vyzkoušejte připravit kynutou buchtu s jahody a rebarborou, posypanou křupavou drobenkou navrchu. Její…
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček,…
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…
Na tyto jahodové řezy nepotřebujeme čerstvé jahody, využijeme ty kompotované. Výsledné řezy vypadají opravdu lákavě. Vrstvu kakaového těsta potřeme jemným krémem z…
Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně…
Cuketu můžeme připravit na sto různých způsobů - jedním z nich jsou i tenké plátky cukety, přeložené a naplněné šunkou a sýrem. Takovéto "řízečky" pak obalené v…
Úrodu třešní můžete zpracovat na různé způsoby. Když si trochu těch šťavnatých a sladkých plodů odložíte, připravíte z nich dokonalý přeliv. Tím můžete přelít třeba…
Lehký a osvěžující dort, na kterém si pochutnají všichni napříč generacemi. Nadýchaný piškotový korpus je promazán pudinkovým krémem, který prokládá ovoce. Povrch dortu…
Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující…
Z čerstvých jahod můžeme připravit mnoho lahodných moučníků, tento patří mezi ty, které určitě stojí za vyzkoušení. Nadýchané piškotové těsto zalijeme pudinkem, na který…
Jahodovo-třešňové koláče s kysanou smetanou, připravované z kynutého těsta v domácí pekárně, jsou dokonalým spojením svěžího ovoce a jemného těsta. Pečení v domácí…
Čokoládová bábovka pro mlsné jazýčky. Pojí se v ní chuť čokolády, rumu a sladkých třešní. Její jednoduchou hrníčkovou přípravu, zvládne každý a hodí se i pro…