Vaječná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenJak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 168 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,80 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Plněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem…
Kuřecí nudličky lze udělat na tisíce způsobů a nikdy nezklamou na oběd, k večeři, do salátů nebo k svačinkám. Vyzkoušejte lehce pikantní verzi s chilli a Moravankou,…
Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…
Pokud nedáváte přednost na Vánoce rybám, jistě se u vás objeví tato lahodná klasika, řízek a bramborový salát. Tentokrát si připravíme řízky z vepřové kýty a k nim…
Nečekaná návštěva už pomalu klepe na dveře? Tato rychlá pomazánka je hotová, než se návštěva usadí a vy potěšíte jejich chuťové pohárky. Potřebujete jen sýr, salám,…
Svoji oblíbenou pomazánku má snad každý. Někdo preferuje uzeninové, někdo sýrové a jiný zase třeba zeleninové. V tomto receptu najdete spojení všech zmíněných…
Na pánev nalijeme olej, po rozehřátí krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme maso pokrájené na kostky, posypeme mletou paprikou, solí, pepřem a…
Snadná a rychlá majonézová pomazánka ze zeleninových směsí Moravanka a Kunovjanka, s vajíčky a salámem, zajisté zachutná všem a najde využití při různých příležitostech,…
Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na chutné pohoštění k posezení s návštěvou nebo jen rychlou večeři s krajíčkem chleba s máslem? Pak je tato vaječná tlačenka s masoxem…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Rodinné oslavy si žádají něco pikantnějšího k zakousnutí. Podle zvyklostí si můžete míru pálivosti sami upravit. Tato pomazánka je vzhledově velmi hezká a chutná jak s…
Maso nakrájíme na 1 až 1,5 cm silné plátky, naklepeme osolíme a opepříme. Plátky obalíme ve strouhance, poté v těstíčku (vejce, hladká mouka, hořčice) a hned zprudka…
Skvělá škvarková pomazánka se sterilovanou směsí zeleniny a vejcem. Ideální rychlá večeře na chladné dny, ale i skvělá varianta pomazánky na večírky či oslavy. Nejlepší…
Maso nakrájíme na kostky nebo proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno. Maso smícháme s majonézou, sójovou omáčkou a necháme dvě hodinky marinovat.Na…
Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou.Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše…
Kapra stáhneme z kůže, vyfiletujeme, nakrajíme na kostičky(nudličky) vložíme do misky, osolíme a zalejeme nálevem, maso musí být zcela ponořeno. Přidáme koření. Směs…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.Na přiměřeně velký pekáček dáme plátky másla,…
Bez tohoto tradičního pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na…
Maso nesolíme! v pekáči smícháme 3 druhy hořčice + marmeládu (jedno jaka, ale dala bych nejakou červenou) Ve směsi obalíme všechny kousky kuřete pak tam přidáme…
Všechny druhy hořčice spolu s rybízovou marmeládou smícháme v marinádu a potřeme jí stehýnka ze všech stran. Dáme péci do středně vyhřáté trouby, jakmile se povrch masa…
Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo…
Jaroslav Sapík vařil pro princeznu Dianu: Topinku s vejci jsem jí musel dělat čtyři dny za sebou, vzpomíná slavný šéfkuchař
Nejlepší vůně vánočních svátků: Namíchejte si vlastní perníkové koření a začněte se těšit
Přílohy 100 x jinak: Jak chutná koprovka se svítkem, ryba na zelí nebo králík se slanou krupicovou kaší?