Laskonky jednoduché a křupavé
Recept ještě nebyl hodnocenLaskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit lahodné laskonky přímo u vás doma.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 954 kJ / 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 68,00 g |
– nasycené | 63,00 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 11,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Laskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit lahodné laskonky přímo u vás doma.…
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do…
Suroviny na těsto smícháme a natlačíme do formy na koláč 24cm. Propícháme vidličkou a dáme péct při 170°C na cca 25 min., až bude korpus zlatavý. Necháme korpus…
Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek,…
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kromě toho jsou velmi vláčné díky množství náplně, nejčastěji tvarohové. Nebojte se…
Strouhané koláče jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou a rychlou přípravu. Kromě toho jsou velmi vláčné díky množství náplně, nejčastěji tvarohové. Nebojte se…
Snadné sušenky mohou během pár chvil potěšit mlsné jazýčky u vás doma. Máslové těsto je doplněno kokosem a po vytvarování na požadované tvary potřeno vajíčkem a posypáno…
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma…
Nejprve z povoleného (změklého) másla, žloutků a cukrů vyšleháme nadýchanou pěnu, do které opatrně vmícháme obě mouky. Směs je podstatně řidší než na klasické linecké…
Vše smícháme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau s moučkovým cukrem nebo v kokosové moučce. Necháme v chladu uležet.
Na poslední chvíli nás zpravidla zachraňuje nepečené cukroví. Do sbírky receptů tak můžete přidat i tento na banánové kuličky. K rozmačkaným banánům stačí přidat cukr,…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Nízkosacharidové Low Carb dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň…
Nízkosacharidové Low Carb dezerty se v zásadě neliší od standardních, jen bílou mouku nahradíme mandlovou a kokosovou a použijeme low carb sladidlo. Křehké těsto, náplň…
Kuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Bílky dáme do mísy, přidáme špetku soli, cukr a vyšleháme dobře do tuha. Pak přidáváme po troškách mouku smíchanou s kokosem a mandlemi a už jen tak vařečkou vmícháváme.…
Vláčné buchty z nadýchaného těsta s lahodným krémem jsou vždy hitem. Máme pro vás recept na moučník, který vás vynese do nebes. Krém příjemně chutná i voní po kokosu a…
Nejprve si připravte formu na bábovku a důkladně ji vymažte máslem. Tato forma má průměr 21 cm. Pokud máte menší, použijte ji.Do mísy od robota dejte máslo, arašídové…
Prošívaná deka je klasická buchta, známá díky pěkné tvarohové mřížce. Tento dezert můžeme připravit i v letní verzi tak, že do vzniklé mřížky naskládáme sezónní ovoce,…
Těsto: Kokosovou mouku, tvaroh, vejce a sůl rozmícháme v odměrce, necháme pár minut bobtnat a pak vyšleháme metličkou, nejlépe tyčového mixéru. Těsto má být polořídké,…
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem…
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme 10 minut odpočinout.Vytvarujeme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody 10-15 minut, dle velikosti knedlíků.
Uděláme těsto, necháme odležet v lednici cca 2 hod. Těsto rozválíme mezí folií a vykrajujeme. Pečeme cca 10 min. na 170 °C.Plníme domácí marmeládou.
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?